Rektör Özaydin Kitap Fuarinda Okurlariyla Bulustu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan eski Devlet Bakani Hasan Celal Güzel anisina düzenlenen Gaziantep Kitap Fuari’nda düzenlenen konferansta ögrencilerle bir araya geldi.

Rektör Özaydin Kitap Fuarinda Okurlariyla Bulustu
Ortadogu Fuar Merkezi Karayilan Konferans Salonu’nda gerçeklesen etkinlikte konusan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin, günümüz insaninin bilgi birikimi, geçmise göre daha artigini belirterek, öncelikle sadece bir hususu bilmenin yetmeyecegini söyledi.

Prof. Dr. Arif Özaydin, “Gelin daha saglikli ve verimli, daha insanca bir hayat için yasam tarzimizi gözden geçirelim. Hasta olmamak büyük ölçüde kendi elimizdedir. Insan vücudu hastalik için tasarlanmamistir. Saglikli yasamin icaplari yerine getirildiginde hayat bir bütün olarak daha güzel olacaktir. Saglikli yasamin birinci basamagini besinler olusturmaktadir. Hipokrat’in tavsiyesine uyarak ‘besinler ilaciniz, ilaciniz besinler olsun’ düsturuyla, yeme içme rejimimizi yönetebilirsek hiçbir virüs ya da mikrop bedenimize zarar veremez” seklinde konustu.

Konusmasinda kapitalizmi de elestiren Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin, kapitalist ideoloji, iktisadi maddi çikar dürtüsü temelinde sistemlestirmis, kurgulamis ve bilimsellestirerek mekanik bir yapiya kavusturmustur. Kapitalist ideolojide iktisat, hayati idame ettirme çabasinin ötesine geçerek zenginlesme, servet biriktirme ve daha çok kazanma ugrasina dönüsmüstür” ifadelerini kullandi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, konferanstan sonra imza töreninde okurlariyla bir araya gelerek, Ketebe Yayinlari’ndan çikan “Kapitalizmin Kiskacinda insan-iktisat- saglik” kitabini imzaladi. Imza töreninde okurlariyla sohbet eden Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin kitaplari hakkinda bilgi vererek okumanin önemine degindi.
Kaynak: İHA