Pozanti'nin Gurur Ve Onur Günü Coskuyla Kutlandi

Adana’nin Pozanti Ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yildönümü çesitli etkinliklerle kutlandi.

Pozanti'nin Gurur Ve Onur Günü Coskuyla Kutlandi
Ilçe merkezindeki düzenlenen törene Kaymakam Hüseyin, Aydin, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varli, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Belediye Baskani Mustafa Çay, Cumhuriyet Savcisi Emre Kankiri, Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Mehmet Nuri Dilek, ÇÜ Pozanti Meslek Yüksekokulu Müdürü Filiz Çaliskan Keçe, Adana Ülkü Ocaklari Il Baskani Cem Tutsoy, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari, ögretmen ve ögrenciler ile yöre halki katildi.

Atatürk anitina çelenk sunumu ile baslayan kutlama töreni, mehteran takimi esliginde sehitlik ziyareti, ardindan Atatürk Kültür Merkezi önünde devam etti. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan törende Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Meclis Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Aile ve Sosyal Politikalar Baskani Derya Yanik, milletvekilleri ve belediye baskanlarinin gönderdikleri telgraflar okundu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Belediye Baskani Mustafa Çay, Pozanti’nin, Kurtulus Savasi mesalesinin yakildigi ilk yerlerden biri oldugunu söyledi.

Çay, “25 Mayis Pozantililarin alinlarinin aki, baslarinin dik durusudur. Gücünü sömürmekten alan isgal güçlerini beyaz bayraklarla karsilayacak kadar ruhsuz, inançsiz ve onursuz olmayan bir milletin zafer günüdür. O yillarda yapilan savaslarda yenilgiye ugrayarak bitmis ve tükenmis sandiklari bir milletin, sönmüs sanilan ates yigininin külleri arasindan bir kor gibi parlayarak düsmani bogdugu gündür. Altin sayfalarla dolu tarihimizin en önemli olaylarindan birisi de süphesiz ki Türk milletinin kurtulus mücadelesi olmustur" dedi.

Program kapsaminda ögrencilerin hazirladigi siirler, halk oyunlari ve dans gösterileri ile Osmaniye Belediyesi Mehteran Takimi gösterisi ve İçel Toroslar Belediyesi folklor ekibi gösterisi begeniyle izlendi. Pozanti’nin düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümü kutlamalari Adana Büyüksehir Belediyesi bando takimi esliginde ki kortej geçisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA