Nezaket Okullarinda Yil Sonu Etkinligi

Malatya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi bünyesinde hizmet veren Yaygin Egitim ve Kültür Tesisleri Sube Müdürlügü ile Il Müftülügü isbirligi ile açilan ‘Nezaket Okullari’na kayitli ögrenciler tarafindan yil sonu gösterisi düzenlendi.

Nezaket Okullarinda Yil Sonu Etkinligi
Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Malatya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Malatya Il Müftü Yardimcisi Fikriye Özkan, Battalgazi Ilçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Yesilyurt Ilçe Müftüsü Mehmet Sirin Ayral, ögrenciler, veliler ve ögretmenler katildi.

Yilsonu etkinligi programinda konusan Malatya Il Müftü Yardimcisi Fikriye Özkan, “Bizler çok programlara istirak ediyoruz. Ama sunlari söylemek istiyorum; bizleri en çok hislendiren, en çok duygulandiran, ah keske bu yavrularimizin yerinde olsaydik dedigimiz programlar iste bu programlar. Bu yaslarda Kur’an ile bulusmak bizlere nasip olmadi. Bu nedenle çok hisleniyoruz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi. Malatya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay ise “Belediye olarak suna inaniyoruz, çocuklara, gençlere, insana yapilan yatirim en isabetli ve en yerinde bir yatirimdir. Bu açidan yatirimin miktari, süresi, zamani, mekani yok. Her yönüyle biz egitimin emrindeyiz. Çünkü insana yapilan yatirimi biz üzerinden yüz yillar geçse bile nihayetinde oralarda görüyoruz. Burada 4 ila 6 yas arasindaki çocuklara dini egitimin verilmesi Nezaket Okullarinin yapilmasini da çok önemsiyoruz. Sebebi de sudur; insan bir bedenden mütesekkildir. Eger o bedenin içerisinde ruh olmazsa, o bedenin hiçbir özelligi, hiçbir cazibesi olmaz. Iste egitimin içindeki ruh da Allah korkusudur, inançtir. Bugünkü programdan dolayi emegi geçen basta ögretmenlerimiz ve aileler olmak üzere herkese sevgi ve saygilarimi sunuyorum” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan Malatya Büyüksehir Belediyesi semt konaklari Nezaket Okullarinda egitim gören yaklasik 300 ögrenci, etkinlik çerçevesinde Kur’an-i Kerim Tilaveti, siir, degerler egitimi gösterileri, ilahiler, skeç ve günlük hayat piyesi gibi gösteriler sergilediler.
Kaynak: İHA