Meydan Projesi Için Halkbank Binasinin Yikimina Onay Verildi

Çorum Meydani projesinin hayata geçirilmesi için Belediye tarafindan kamulastirilan Halkbank binasinin yikimina onay verildi.

Meydan Projesi Için Halkbank Binasinin Yikimina Onay Verildi


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Milli Emlak Genel Müdürlügünün konuya dair ilgili kurumlara gönderdigi yazisinda Halkbank binasinin yikilmasi için engel kalmadigi belirtildi. Tarihi Meydan projesinin Çorum halkinin hayali oldugunu belirten Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, projenin hayata geçmesi için önemli gelismelerin yasandigini belirtti.

Tarihi kent meydani projesinin içerisinde kalan Halkbank binasinin yikimi için bir engel kalmadigini belirten Asgin, kisa süre içerisinde yikim isleminin gerçeklesecegini vurguladi. Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Tarihi Meydan projesinde kendilerine destek veren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a ve emegi geçen herkese tesekkür etti.

Asgin, sunlari kaydetti: "Ulucami’nin güneyinde yer alan Ziraat Bankasi’nin Belediyeye devri, bu alanin da tarihi meydana katilmasi için de gerekli çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Tarihi Çorum Meydani projesi için çalismalar hiz kazanirken, kent halki da projenin bir an evvel hayata geçirilmesi için sabirsizlaniyor. Sehrin tarihi kimliginin açiga çikarilmasi, korunmasi ve tarihi bir meydana kavusmasi için yapilan çalismalar devam ediyor. Ulucami’nin etrafindaki Güpür Hamami, Dikiciler Arastasi, Saat Kulesi, Velipasa Hani gibi tarihi yapilarin bulundugu bölgelerde kamulastirma çalismalari önemli bir noktaya gelirken Halkbank binasi önümüzdeki günlerde yikilacak."

Tarihi Çorum Meydani projesinin asama asama tamamlanmasina taniklik eden vatandaslar ise “Projesinin hayata geçmesi sehrimiz için çok güzel bir gelisme. Projenin görseli bile bizleri heyecanlandirmaya yetiyor. Saat Kulesi civari sehrin en güzel yeri, dünyanin merkezi. Burada meydanin açilmasi, tarihi dokunun ortaya çikarilmasi sehrimizin turizmi açisindan da çok güzel bir gelisme olacak. Projenin bir an evvel tamamlanmasini bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA