Lise Ögrencileri Filyos Nehri Havzasi'nda Kus Gözlemledi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde bulunan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasi Fen Lisesi ögrencileri Biyoçesitlilik haftasi için Filyos Nehri Havzasi’nda kus gözlemciligi etkinliginde biraraya geldi.

Lise Ögrencileri Filyos Nehri Havzasi'nda Kus Gözlemledi


Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 10. Bölge Müdürlügü Zonguldak Sube Müdürlügü ‘Dogada kesfet, Farket ve Koru’ slogani ile biyoçesitlilik haftasinda Çaycuma TSO Fen Lisesi ögrencileri, Okul Müdürü Ismail Ertop ve Biyoloji Ögretmenleri Fatih Eroglu, kus geçis noktasi olan Filyos Nehri Havzasi’nda incelemede bulundu.

Dogayi kuslarin dünyasinda tanimayi saglayan, kuslari ve davranislarini dogal yasam alanlarinda izlemek, seslerini dinlemek, türleri tespit etmek, sayim yapmak gibi faaliyetleri içeren kus gözlemciligi etkinliginde biraraya gelindi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Idris Tetik, BEÜ Ögretim Görevlisi Olcay Kabacali ve Kus Gözlemcisi Özay Özalp Özaydin tarafindan ögrencilere biyolojik çesitliligin önemi, korunmasi ve kus gözlemciligi hakkinda bilgilendirilmede bulunuldu.

Sahada ögrenciler tarafindan; Yesilbas, Küçük Batagan, Sakarmeke, Sutavugu, Halkali Küçük Cilibit, Gümüs Marti, Küçük Balaban, Gri Balikçil, Büyük Ak Balikçil, Küçük Ak Balikçil, Alaca Balikçil, Gece Balikçili, Çeltikçi, Ari Sahini, Saz Delicesi, Sahin, Yali Çapkini, Arikusu, Delice Dogan, Kizilsirtli Örümcekkusu, Saksagan, Küçük Karga, Les Kargasi, Büyük Bastankara, Kindira Kamisçini ,Kum Kirlangici, Ev Kirlangici, Ak Gerdanli Ötlegen, Sigircik , Serçe, Sögüt Serçesi, Sari Kuyruksallayan, Ak Kuyruksallayan, Büyük Kamisçin, Saz Delicesi olmak üzere toplam 35 tür gözlemlendi.

Etkinlik sonunda ‘Zonguldak Kuslari’ adli kitap ögrencilere hediye edildi.
Kaynak: İHA