Igdir'da Pinar Kizil'in Ölümüyle Ilgili 1 Kisi Tutuklandi

Igdir’da Mahsun A.’nin belinden çikararak gösterdigi silahin kazayla ates almasi sonucu gögsünden yaralanarak hayatini kaybeden Pinar Kizil’in ölümüyle ilgili 1 kisi tutuklandi.

Igdir'da Pinar Kizil'in Ölümüyle Ilgili 1 Kisi Tutuklandi
Olay, 22 Mayis saat 14.00 siralarinda Karaagaç Mahallesi Güler Sokak’taki bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Pinar Kizil ve erkek arkadasi Y.G., birlikte arkadaslari R.K’nin evine geldi. Ayni avlu içerisinde bulunan kayinvalidesinin evine gelen Mahsun A. da daha sonra kayinvalidesinin evinden çikip R.K.’nin evine geldi. Mahsun A. belinden çikardigi silahi sahislara gösterdigi sirada silah ates aldi. Silahtan çikan kursun, o esnada yan odada sigara içen Pinar Kizil’in gögsüne isabet etti. Mahsun A. olay sonrasi kaçarken kanlar içinde yere yigilan Pinar Kizil için vatandaslar seferber oldu. Ihbar üzerine eve gelen saglik ekipleri genç kizi hastaneye kaldirdi. Pinar Kizil tüm müdahalelerle ragmen kurtarilamazken, polis zanlinin yakalanmasi için çalisma baslatmisti. M.A. Asagi Erhaci köyündeki evlerinde yakalanmisti. Pinar Kizil Igdir’in Karakoyunlu ilçesine bagli Cennetabat köyünde topraga verildi.

Olay ile ilgili gözaltina alinan M.A., R.K., Y.G. ve A.A. emniyetteki ifadeleri tamamlandiktan sonra çelik yelek giydirilerek adliyeye götürüldü. Savcinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettigi Mahsun A., olayin kazayla yasandigini öne sürdü. Mahkeme heyeti, evli ve 2 çocuk babasi Mahsun A.’nin cinayet suçundan tutuklanmasina; R.K., Y.G. ile A.A.’nin adli kontrol sartiyla serbest birakilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA