Havalandirma Bosluguna Atilan Sigara Izmaritleri Yangina Neden Oldu

Ordu’nun Ünye ilçesinde, bir apartmanin merdivenlerinde içildikten sonra havalandirma bosluguna atilan sigara izmaritleri yangina neden oldu.

Havalandirma Bosluguna Atilan Sigara Izmaritleri Yangina Neden Oldu


Yangin, Kaledere Mahallesi Dumlupinar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 6 katli bir apartmanin üçüncü katindan dumanlar çiktigini gören mahalle sakinleri durumu saglik, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri binaya girerek yanginin çikis noktasini aradi. Binanin üçüncü katina çikan ekipler dumanlarin havalandirma boslugundan çiktigini tespit etmesi üzerine yangina müdahale etti. Yangin sonrasi apartmanda herhangi bir kaza yasanmazken, yanginin atilan sigara izmaritlerinden çiktigi belirlendi.

Yangin sirasinda bina sakinleri panik yasadi

Diger yandan yanginin çikmasi sonrasi mahalleye siren sesleriyle gelen itfaiye ekiplerini disarida gören bina sakinleri kisa süreli panik yasadi. Çocuklarin evde oldugunu söyleyen bina sakinlerini polis ve itfaiye ekipleri sakinlestirirken, çocuklarinin saglik durumunun iyi oldugunu ögrenen aileler rahat bir nefes aldi.

Yanginla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA