Getir Dünyaya Ayak Uydurdu, Tasarrufa Yöneldi

Getir, dünya ekonomisindeki yeni iklime ayak uydurmak için yurt disi operasyonlarinda tasarruf tedbirlerine gittigini duyurdu.

Getir Dünyaya Ayak Uydurdu, Tasarrufa Yöneldi


Dünya ekonomisinde tedarik zincirlerindeki aksama, maliyet artislari, yükselen enflasyon ve bozulan makro görünüm, global sirketlerde zorunlu tasarruf önlemlerini aldirmaya basladi.

ABD Borsasi Nasdaq’da son aylarda yasanan düsüsün de sinyal verdigi gibi özellikle teknoloji endüstrisi bu yeni iklime ayak uydurmak zorunda kalirken bunun ilk örnegini Almanya’da yasandi. Hizli market teslimat sirketlerinden Gorillas, tasarruf politikalarina geçtigini belirterek 300’ün üzerinde çalisanini isten çikaracagini, Isveçli Klarna çalisan sayisini yüzde 10 azaltacagini açikladi.

Gorillas’tan sonra Getir, dünya ekonomisindeki yeni iklime ayak uydurmak için stratejik degisiklige gittigini duyurdu.

Getir’in, techcrunch.com’a yaptigi açiklamada, pazarlama yatirimlari, promosyonlar ve genisleme harcamalarini azaltacagini belirterek, insan kaynaginda azaltima gidecegini belirtildi.

Getir’in techcrunch.com’da yer alan açiklamasinda, “Bugün Getir’i kurdugumuzdan bu yana en zor günlerimizden birini yasiyoruz. Çünkü organizasyonumuzdaki bazi ekip arkadaslarimizi dogrudan etkileyecek zor kararlar vermemiz gerekiyor. Bugün, küresel organizasyonumuzu küçültme konusunda verdigimiz üzücü ve zor karari istemeyerek de olsa ekibimizle paylastik” denildi.

Açiklamaya göre Getir, küresel organizasyonunu küçültme konusunda Türkiye’de yaklasik yüzde 13 oraninda çalisan sayisinda indirime gidecek. Ayrica, faaliyette bulundugu diger ülkelerde degisik oranlarda küçülmeler gerçeklestirecek. Açiklamada, Getir’in her zaman çalisanlarina karsi iyi ve adil davranan bir sirket oldugu vurgulanarak, bu süreçten etkilenecek tüm çalisanlarina haklarinin verilecegi belirtildi.

Getir’in faaliyet gösterdigi dokuz ülkede verdigi hizmetlerin planlarinda ise herhangi bir degisiklik olmayacagi belirtilen açiklamada, “Bu zor zamanlarda, 7 yil önce öncülük ettigimiz ultra hizli market teslimati sektöründe liderligimizi devam ettirmeye kararliyiz” denildi.

Konuyla ilgili IHA’nin sorularini yanitlayan Getir Yönetimi “Getir’in iyi ve adil olma ilkesine sadik kalarak bu zor süreci en dogru sekilde yönetecegiz” dedi.

Kaynak: İHA