DEÜ'ye 'Bilgi Güvenligi' Belgesi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bilgi varliklarinin korunmasi konusundaki yetkinligini uluslararasi geçerliligi olan ISO:27001:2013 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi alarak tescilledi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bilgi güvenliginin saglanmasinda ve bilgiye erisimin kolaylastirilmasi noktasinda uluslararasi standartlarda hizmet veriyoruz. Bilgi varliklarinin korunmasina yönelik basarili çalismalarimiz ISO:27001:2013 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi ile bir kez daha kanitlanmis oldu” diye konustu.

DEÜ'ye 'Bilgi Güvenligi' Belgesi
Uluslararasi standartlardaki bilisim altyapisiyla bilginin korunmasina ve hizli erisilmesine önem veren Dokuz Eylül Üniversitesi, bu alandaki yetkinligini ISO:27001:2013 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi alarak tescilledi. Kisa bir süre önce DEÜ Bilgi Islem Dairesi Baskanliginin çalismalariyla Ana Veri Merkezi ile Felaket Kurtarma Merkezini 6.4 milyon TL’lik yatirimla revize eden DEÜ, ISO 27001 Bilgi Güvenligi Yönetimi Sistemi Belgesi ile bilgi yönetiminde uluslararasi standartlari yakaladi. Bilgi güvenligi standartlarinin, güvenlik risklerinin ve tehditlerinin degerlendirildigi denetimlerde gerekli kriterleri tasidigi tespit edilen DEÜ, bilgi varliklarinin korunmasindaki basarisiyla kalite kültürünü güçlendirdigi adimlarina bir yenisini daha ekledi.

“Kalite standartlarimizi yükseltiyoruz”

Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi tarafindan yayinlanan ‘Bilgi ve Iletisim Güvenligi Rehberi’ne uyum çalismalari çerçevesinde bilisim altyapisina yönelik çalismalarini sürdürdüklerini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kisa bir süre önce Ana Veri Merkezi ile Felaket Kurtarma Merkezimizi ciddi bir yatirimla tamamlamistik. Bilgi güvenliginin saglanmasinda ve bilgiye erisimin kolaylastirilmasi noktasinda uluslararasi standartlarda hizmet veriyoruz. Bilgi varliklarinin korunmasina yönelik basarili çalismalarimiz ISO:27001:2013 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi ile bir kez daha kanitlanmis oldu. Kisisel Verilerin Korumasi Kanunu ile iç ve dis paydaslarimiza yönelik kurumsal sorumluluklarimiz çerçevesinde uluslararasi standartlardaki altyapimizla bilgi güvenligini korumakla kalmiyor her geçen gün daha da iyilestiriyoruz. Arastirma üniversitemiz, kalite kavramina büyük önem veriyor. Kurum içi degerlendirmeyle kalite standartlarimizi yükseltiyor; çesitli kurum ve kuruluslardan, dis paydaslarimizdan aldigimiz geri bildirimlerle kalitede ulusal ve uluslararasi standartlari yakaliyoruz. Hizmet verdigimiz her alanda kalite çitamizi yükselten ve belgenin alinmasinda emek veren mensuplarimiza tesekkür ediyoruz” dedi.



"Uluslararasi standartlari yakaliyoruz"

DEÜ Bilgi Islem Dairesi Baskan Vekili Ögretim Görevlisi Yasar Dereli ise bilgi güvenligine yaptiklari yatirimin ve basarili çalismalarin karsiligini aldiklarini belirterek “ISO:27001:2013 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi’ni ikinci kez aldik. Bilgi güvenligi ile ilgili verileri sürekli güncelliyor, üniversite olarak uluslararasi standartlari yakaliyoruz. Çalismalarimizi kalite koordinatörlügümüzle isbirligi halinde yürütüyoruz. Ilgili kurumlarla yaptigimiz görüsmelerde ve tabi oldugumuz denetimlerde yaptigimiz çalismalarin ne kadar basarili olduguna dair geri bildirimler bizleri gururlandiriyor” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA