Baskan Beyazgül, Küresel Tarim Forumu'na Katildi

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi tarafindan düzenlenen Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Dogu ve Bati Asya Teskilatinin (UCLG-MEWA) Genel Kurulu ve Küresel Tarim Forumu’nun açilis törenine katildi.

Baskan Beyazgül, Küresel Tarim Forumu'na Katildi
Tarim, hayvancilik, Iklim degisikligi, kirsal kalkinma, hayvansal ve bitkisel üretimin desteklenmesi konularinin konusuldugu Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi (AGRICITIES) Genel Kurulu, Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Dogu ve Bati Asya Teskilatinin (UCLG-MEWA) Genel Kurulu ve Küresel Tarim Forumu Konya’da genis katilimla yapildi.

Toplantiya Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’ün yani sira Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, UCLG-MEWA Baskani Mohamad Saadie, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, AGRICITIES Genel Sekreteri Mücahit Sami Küçüktigli, farkli illerden gelen belediye baskanlari ve davetliler katildi.



“Sanliurfa tarimin ilk yapildigi topraklardir"

Küresel Tarim Forumunda konusan Beyazgül, Sanliurfa’nin 12 bin yillik geçmisi ile ilk tarimin yapildigi topraklar oldugunu söyledi.

Beyazgül, “Sanliurfa bir tarim sehridir. Harran Ovasi gibi bereketli topraklardan geliyoruz. 12 bin yillik geçmisimizle ilk tarimin yapildigi sehirdir Sanliurfa Firat Nehri ile topraklarimiz sulanir. 300 günün üzerinde günesli gün sayimiz var. Tarimin her çesidinin topraklarimizda yetistigi bir sehirdir. Konya nasil Mevlana ile hosgörünün sehri ise Sanliurfa da Peygamberler Sehri, sevgi ve sabrin sehridir. Burada çok önemli bir konu üzerine toplanmis bulunmaktayiz. Yerel yönetimler sehirlerimizde neredeyse her konudan sorumludur. Sehrimde sunu görüyorum. Artik yagmurlarin mevsimi ve zamani degisti, günesli günler degisti ve yer alti sulari gittikçe daha da azaliyor. Bu nedenle yapilan toplantiyi çok önemli buluyorum. Bir Kizilderili atasözü söyle der, ’Son agaç kesildiginde, son nehir kurudugunda, son balik öldügünde paranin yenilebilir bir sey olmadigini anlayacaksiniz’ bugün iklim degisikligi ve tarimin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Konya’da bu önemli Toplanti’nin düzenlenmesinde emegi geçen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a tesekkür ediyor toplantinin hayirlara vesile olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA