Bakan Soylu, Maldivlerli Mevkidasi Abdullah Ile Görüstü

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Maldivler Içisleri Bakani Imran Abdullah ile Bakanliktaki makaminda görüstü.

Bakan Soylu, Maldivlerli Mevkidasi Abdullah Ile Görüstü


Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Maldivler Içisleri Bakani Imran Abdullah ile Bakanliktaki makaminda bir görüsme gerçeklestirdi. Burada yaptigi konusmada özellikle ülkelerin ikili iliskilerinin çok daha önemli oldugunu ifade eden Bakan Soylu, Maldivler ile Türkiye’nin yürüttügü is birliklerini daha önemli bir noktaya tasimanin gerekligini anlatti.

“Birçok alandaki is birligimizi gelistirebilecegimiz adimlarimiz var”

Bakan Soylu, sunlari söyledi: “Ülkelerin kendi olusturduklari veya kendi potansiyelinde bulunduklari üstünlükleri birbirleriyle paylasirlarsa zor dönemlerde bütün sartlari daha rahat atlatabilme imkanina sahip olabilirler. Geçen burada bulundugunuz dönem içerisinde de ayni degerlendirmeler ortaya koymus ve özellikle güvenlik is birligi anlasmasinin sagladigi ivmeyle de iliskilerimizi çok önemli bir noktaya tasima konusunda birbirimizle teyitlesmis ve bu adimlari atmistik. Birçok alandaki is birligimizi gelistirebilecegimiz adimlarimiz var ve bunlari daha önemli bir noktaya tasimaliyiz.”

Maldivler Içisleri Bakani Abdullah ise Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduklarini dile getirerek Bakan Soylu’ya nazik davetleri için tesekkür etti. Abdullah, Türkiye ve Maldivler arasindaki iliskinin köklü bir tarihi oldugunu, is birligi gerçeklestirmeleri gereken ilk alanin terörizmle mücadele oldugunu aktardi.
Kaynak: İHA