Bakan Kurum'dan CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na Tepki

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun sözlerine tepki göstererek, "Mesele kaçmaksa siz bu isin kitabini yazdiniz. 15 Temmuz’da kimlerin kaçtigini bu aziz millet çok iyi biliyor” dedi.

Bakan Kurum'dan CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na Tepki
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Sisecam Konutlari temel atma törenine katildi.

Burada bir konusma yapan Bakan Kurum, Cumhurbaskani Erdogan ve ailesine yönelik sözlerinden dolayi CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu’na tepki gösterdi. Bakan Kurum, "Tek eseri yalan olan genel baskanlari simdi çikmis yeni bir yalana daha sarilmis. ’Bunlar kaçacak yer ariyor’ demis. Mesele kaçmaksa siz bu isin kitabini yazdiniz. ’Türkiye’de darbe olursa tanklarin önüne önce ben yatarim’ diyordunuz. 15 Temmuz’da yatmadiniz. Evlere siginarak, kahve içerek milletimizin, sehitlerimizin, gazilerimizin bombalanmasini seyrettiniz. 15 Temmuz’da kimlerin kaçtigini bu aziz millet çok iyi biliyor" dedi.



"Hakikaten söyleyin bize, sizin kaç ceketiniz var"

Bakan Kurum, muhalefetin “yesil ceket” söylemi üzerine ise, “Marmaray’i yapiyoruz ’olmaz’ diyorlar, 3. havalimanini yapiyoruz ’olmaz’ diyorlar. Onlarin yaptiklari gibi biz çesme, heykel projesi yapsak ona da karsi çikarlar. Bir de kalkmislar ’yesil ceket giymekle çevreci olmaz’ diyorlar. Biz ekibimizle çevremiz, dogamiz için ne yapilmasi gerekiyorsa kararlilikla yapiyoruz. Cumhuriyet tarihinin en çok agaç, en çok yesil alan üretmis kadrosuyuz. Bununla da gurur duyuyoruz. Bu millet sizin maskenizi düsürdü. Istanbul’un ihtiyaci yesil alan. Havalimanina yesil alan yapacagim’ diyen de sensin, ertesi gün ‘Millet bahçesi projesi vatana ihanettir, yikacagiz’ diyen de sensin. Hakikaten söyleyin bize, sizin kaç ceketiniz var" diye konustu.

Kaynak: İHA