Aksehir'de Teknoloji Bagimliligina Farkli Açidan Bakildi

Konya’nin Aksehir Ilçe Kaymakamligi öncülügünde Aksehir Belediyesi, Ilçe Saglik Müdürlügü, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Aksehir Ticaret ve Sanayi Odasi’nin katkilariyla düzenlenen ‘Teknoloji Bagimliligi Farkindalik Etkinligi’ Aksehir Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Aksehir'de Teknoloji Bagimliligina Farkli Açidan Bakildi
Etkinlikte; teknolojiye farkli açidan bakilarak 0-6 yas döneminde teknoloji ile nasil tanisildigi, hayatin gelecek dönemleri için nasil bir adim olusturabilecegi incelenirken, bagimliliga gitmeden evlerde bebeklikten gençlik dönemine kadar yapilabilecek etkinlikler ve uygulanabilecek çözümler konusuldu. Aksehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Alaaddin Barbaros Topaloglu, “Birçok anne ve babanin, çocuklarinin ekran karsisinda geçirdikleri süreyle ilgili bazi sikayetleri bulunmakta. Anne babalar, bir yandan çocuklarinin ihtiyaç duyduklari bilgiye ve imkanlara kolayca ulasabilmelerini isterken bir yandan da çocuklarinin uygun olmayan sitelere girmelerinden, oyun bagimlisi olmalarindan ve internet ortaminin çocuguna verebilecegi daha birçok zarardan çekinmektedir” dedi.

Yapilan açilis konusmasinin ardindan konusmacilardan Psikolojik Danisman ve Rehber Ögretmen Yasemin Cosgun “Çocuklar ekranla nasil tanisiyor ve çocuklarda ekran bagimliligini önlemek için neler yapilabilir” baslikli konusmasini drama ve skeç halinde uygulamali halde katilimcilara sundu. Psikolog Derya Karakas ve Psikolog Nadir Kala ise teknoloji bagimliligi belirtileri, sürecin türleri ve tedavi yöntemlerini anlatti.

Yogun katilimin oldugu Teknoloji Bagimliligi Farkindalik Etkinligi’ne Aksehir Kaymakami Ismail Küreci, Belediye Baskani Salih Akkaya, AK Parti Aksehir Ilçe Baskani Abdurrahman Çardakoglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Alaaddin Barbaros Topaloglu, Ilçe Saglik Müdürü Muhammet Sait Yalçin, Aksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ibrahim Öncel, Aksehir Müze Müdürü Sevcan Çavdar ile çok sayida izleyici katildi.

Kaynak: İHA