Adiyaman'in Tanitimi Için NFT Teknolojisinden Yararlaniliyor

Adiyaman Belediyesi NFT teknolojisine dahil olarak, Adiyaman’in birbirinden önemli degerlerini blok zincirine ekledi.

Adiyaman'in Tanitimi Için NFT Teknolojisinden Yararlaniliyor
Adiyaman’da belediye hizmetlerini daha hizli yürütmek ve kolaylastirmak amaciyla birbirinden önemli teknolojik uygulamalari ardi ardina hayata geçirerek e-belediyecilikte önemli islere imza atan Adiyaman Belediyesi, simdi de NFT ’Non Fungible Token’ yani Türkçe’de ’degistirilemez token’ olarak bilinen teknolojiye dahil olan ilk kamu kurumlarindan bir tanesi olma özelligine sahip oldu.

NFT sisteme geçen Adiyaman Belediyesi’nin Bilgi Islem Müdürlügü ile Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlükleri ortak bir çalismaya imza atarak, Adiyaman’in önemli degerlerini blok zincirine dahil etti.

Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürü Iskender Korkut ile Bilgi Islem Müdürü Askin Karaaslan tarafindan kendisine takdim edilen yeni uygulama hakkinda bilgi veren Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, "Göreve geldigimizde daha kurumsal ve teknolojiden daha çok yararlanan bir belediye hedefimiz vardi. Bu hedef dogrultusunda arkadaslarimiz önemli çalismalara imza atmaya devam ediyor. Bunlardan sonuncusu da dünyada yeni yeni taninmaya baslanan NFT sistemi oldu. Bilgi islem müdürlügümüz ile basin yayin ve halkla iliskiler müdürlügümüz tarafindan hayata geçirilen ortak çalismalar sayesinde ilimizin önemli degerleri dijital bir sanat eserine dönüstürüldü. Bu çerçevede içinde Nemrut Dagi ve Karakus Tepesi gibi tarihi degerlerimiz ile çigköfte gibi dünyanin tattigi lezzetlerimizin de aralarinda bulundugu 30’a yakin degerimiz sisteme kaydedildi. Bu eserleri bundan sonra üst düzey misafirlerimize NFT olarak hediye edilebilecegiz. Bu çalismada emegi geçen arkadaslarimi kutluyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA