Rusya'dan Ingiliz Parlamentosunun Üst Kanadi Lordlar Kamarasinin 154 Üyesine Yaptirim

Rusya Disisleri Bakanligi, Ingiltere’nin, Rusya Federasyon Konseyi üyelerinin neredeyse tamamina yaptirim uygulandigini hatirlatarak, "karsiliklilik" ilkesi dogrultusunda Ingiliz Parlamentosunun üst kanadi Lordlar Kamarasi’nin 154 üyesinin yaptirim listesine dahil edildigini duyurdu.

Rusya'dan Ingiliz Parlamentosunun Üst Kanadi Lordlar Kamarasinin 154 Üyesine Yaptirim
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari nedeniyle Ingiltere, geçtigimiz mart ayinda Rusya Federasyon Konseyi üyelerinin neredeyse tamamina yaptirim karari almisti. Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, "karsiliklilik" ilkesi dogrultusunda Ingiliz Parlamentosunun üst kanadi Lordlar Kamarasi’nin 154 üyesinin yaptirim listesine dahil edildigi duyuruldu.

Açiklamada, "Bu yilin mart ayinda Ingiliz hükümetinin Rusya Federasyon Konseyi üyelerinin tamamini yaptirim listesine dahil etme kararina, "karsiliklilik" temelinde Ingiliz parlamentosunun Lordlar Kamarasinin 154 üyesine kisisel yaptirimlar getiriyor. Artik ülkemize girislerine izin verilmeyecek olan bu kisiler Londra’da Rusya’ya siyasi izolasyon ve ekonomisinin yikilmasi için kosullar olusturmaya çalisti" denildi.

Açiklamada, Lordlar Kamarasi Baskani John Francis Mcfall’un da bulundugu tam liste yayinlanirken, yaptirim listesinin daha da genisletilmesi yönünde çalismalarin sürdürüldügü ifade edildi.
Kaynak: İHA