TYB Erzurum Sube Baskani Ispirli'den Baskan Sekmen'e Kitap Fuari Tesekkürü

Türkiye Yazarlar Birligi Erzurum Sube Baskani M. Hanefi Ispirli Erzurum Büyüksehir Belediyesi tarafindan 8.si düzenlenen Dogu Anadolu Kitap Fuar ile ilgili bir açiklama yapti.

TYB Erzurum Sube Baskani Ispirli'den Baskan Sekmen'e Kitap Fuari Tesekkürü
Erzurum’un; 13-22 Mayis tarihleri arasinda kitap ile anilmasina vesile olan Dogu Anadolu Kitap Fuari’ni düzenleyen Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Kültür Isleri Daire Baskani Ergün Engin’e ve ekibine tesekkür eden Ispirli sunlari söyledi;

"Kitapli bir medeniyetin çocuklari olan bizler; bu gün her zamankinden daha çok okumaya, yazmaya ve elbette anlamaya ihtiyaç duymaktayiz. Bütün dünyanin üzerinden bir silindir gibi geçen salgin yillarindan sonra açilan kitap fuari Erzurum basta olmak üzere çevre illere de hitap ederek Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi bu faaliyeti daha anlamli kildi.

Nef’i, Darir, Emrah, Ibrahim Hakki, Hazik Mehmet Efendi, Alvarli Mehmet Efe, Nurettin Topçu, Mümtaz Turhan, Ismail Bingöl, H. Ömer Özden, Nurullah Genç ve daha birçok sair ve yazari yetistiren bu sehirde; yozlasmanin, düsünce ufkunun kaybolmasinin önüne geçmenin tek yolu kitaptir.

Bir bayram havasinda, gençlerin, ögrencilerin kitap almak için fuari doldurdugunu gördük. Kitaba dokunarak, onlari yazanlari yakindan görerek, buram buram kitap kokan ortamda on binlerce kitap okuyucuya ulasti.

Sehirleri bayindir kilan; o sehirlerde kültüre, sanata, edebiyata, egitime yapilan yatirimlardir. Binalar yikilir, yollar bozulur, altyapilar çöker; ama insana yapilan yatirim nesilden nesile aktarilir.

Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Sekmen Erzurum’a sadece eserler kazandirmiyor; bu sene sekizincisi düzenlenen bu fuarla zihinlere ve yüreklere de sesleniyor.

Türkiye Yazarlar Birligi Erzurum Subesi olarak yer aldigimiz fuarda sair ve yazar 26 arkadasimiz ile Erzurum adina umutlandik. Kisa süre önce kaybettigimiz yazarlarimiz Ali Kurt ve Resat Coskun anisina düzenledigimiz siir söleni büyük ilgi gördü.

Bu vesile ile Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Sekmen basta olmak üzere Kültür Isleri Daire Baskani Ergün Engin ve ekibine tesekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye Yazarlar Birligi Erzurum Subesi standinda kitaplarini imzalayarak okuyuculari ile sohbet eden bazi isimler sunlar oldu; M.Hanefi Ispirli, Ayhan Türkez, Ömer Özden, Ismail Bingöl, Tacettin Simsek, Yüksel Uca, M. Yasar Genç, Hüseyin Kotan, Vedat Kan, Demet Çizmeli, Seyfullah Aydin, Ömer Karakus, Sara Gürbüz Özeren.
Kaynak: İHA