Atik Malzemelerden 'Yesilçam' Defilesi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Sahil Anaokulu ögrencileri, atil durumdaki malzemelerden “Yesilçam Eko Okul Defilesi” düzenledi.

Atik Malzemelerden 'Yesilçam' Defilesi
Tatvan Sahil Anaokulu, ‘Yesilçam Eko Okul’ projesi çerçevesinde atil durumdaki malzemeleri geri dönüstürmek amaciyla Türk sinemasinin gelisimine katki saglayan birbirinden farkli karakterleri canlandirdi. Ögretmenleriyle birlikte etkinlige günler öncesinden heyecanla hazirlanan 6 yas grubundaki minikler, makyaj yapip Yesilçam karakterlerine uygun atil durumdaki malzemelerden hazirladiklari kostümleri giyerek sahneye çikti. Minikler, Türk sinemasina damga vurmus ve gelisimine katki saglayan Kemal Sunal, Türkan Soray, Sener Sen, Adile Nasit, Münir Özkul ve Kadir Inanir’in da aralarinda bulundugu birbirinden basarili isimleri rol aldi. Yaklasik 120 minik ögrenci, canlandirdiklari karakterlerin posterleri ile sahneye çikarak unutulmaz anlar yasadi.

Veliler ve vatandaslar tarafindan yogun ilgi gören defile ile Yesilçam sinemasinin efsanevi isimleri yâd edildi.

Atil durumdaki malzemeleri geri dönüstürmek için böyle bir projeyi gerçeklestirmek istedigini söyleyen Okul Öncesi Ögretmeni Nurcihan Akdeniz, “Bu projeyi yapmaktaki amacimiz, ‘Eko Okul’ projesi çerçevesinde çocuklara atik materyalleri ve atik kiyafetleri nasil degerlendirebileceklerini gösterebilmek adina böyle bir proje gerçeklestirmek istedik. Bunu da daha keyifli ve eglenceli hale getirebilmek için defileye dönüstürdük. Yaklasik 8 sinifimiz var ve her sinifta 15’er ögrencimizden her biri farkli Yesilçam karakterine bürünüp bu karakterleri sahnelediler. Yesilçam karakterlerini hatirlamak, onlari yâd etmek ve ufak da olsa onlara bir tebessüm göndermekti. Eko Okul projesinde amaç, atik tüketimini en aza indirmek ve bu konuda bilinçli bireyler yetistirebilmektir. 2 yildir okul olarak bu projeyi yürütüyoruz. Bu proje sonucunda belli basli raporlar düzenliyoruz, koordinatörlüge raporlarimizi gönderiyoruz ve proje sonucunda da okulumuz bir yesil bayrak kazanacaktir. Yesil bayrak ödülleri de her okul kazanamiyor. Sadece bu çalismalari yerine getirmis ve atik kullanimi konusunda çocuklari bilinçlendirmis olan okullara veriliyor. Biz de 2 yildir çocuklarimiz ile birlikte bu çalismayi yapiyoruz” diye konustu.

Çocuklar ile birlikte eglenceli bir gün geçirdiklerini söyleyen veli Mizgin Aygül de, “Çocuklar bu etkinlige yaklasik 2 haftadir hazirlik yapiyorlar. Bizler de onlarla birlikte eglendik ve çok neseli bir gün geçirdik. Emegi geçen herkese de çok tesekkür ediyoruz. Burada geri dönüsüm uygulamasi yaptik. Atik malzemelerden, poset, dügme, kapak, pet siselerden bir elbise yaptik, çogunlugu bu malzemeleri degerlendirdi. Defilenin amaci hem Yesilçam karakterlerini bizlere yeniden canlandirmak hem de atil malzemelerden geri dönüsüm yapabilmekti” ifadelerini kullandi.

Yesilçam karakterlerini çocuklara tanitmak için güzel bir proje yaptiklarini belirten veli Çigdem Dogan Kiliç da, “Öncellikle Bitlis Tatvan Sahil Anaokulunun bu güzel projeyi hazirladiklari ve Yesilçam’i çocuklarimiza tanittiklari için sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Bütün çocuklara basarilar diliyorum. Çocuklarimizi en güzel sekilde okulda etkinlik yapabilsinler diye hazirladik. Bizler için biraz zorlu süreçti çünkü çalisiyorduk ama bu projeye bizleri kattiklari için çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Yusuf Muhammet Karaman adli ögrenci de Kemal Sunal karakterini canlandirmak için sahneye çiktigini ve çok eglendigini söyledi.

Kaynak: İHA