Inönü'nün Meshur Yöresel Ürünleri Yogun Ilgi Gördü

Eskisehir’de Cumhurbaskanligi himayesinde gerçeklestirilen Türk Mutfagi Haftasi’nda yöresel ürünlerin tanitim programinda, Inönü ilçesinin meshur yöresel ürünleri yogun ilgi gördü.

Inönü'nün Meshur Yöresel Ürünleri Yogun Ilgi Gördü
Cumhurbaskanligi himayesinde Kültür ve Turizm Bakanligi destegiyle Türkiye genelinde sürdürülen 21-27 Mayis Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Eskisehir Valilik Meydani’nda stantlar kuruldu. Olusturulan alanda Inönü’nün meshur manda yogurdu, kaymagi, Inbali, Inpekmezi ve mercimegi vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü. Inönü’nün meshur manda yogurdu, kaymagi, bali ve pekmezi hakkinda açiklamalarda bulunan Inönü Belediye Baskani Kadir Bozkurt, “Inönü’müzün meshur yöresel ürünlerine Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ve ülkemizin dört bir yanindan vatandaslarimizin severek begeni ve ilgi göstermesi bizler için gurur kaynagi ve mutluluk verici. Ilçemize özgü yöresel lezzetlerimizi markalastirma çalismalarimizi tüm hiziyla sürdürmekteyiz. Inönü’müzü gastronomi alaninda da tüm Türkiye’ye duyurmamiza katki sunan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Inönü Belediyesi’nin katkilariyla ilçeden Türkiye’ye dagitilan yöresel ürünlerinin bulundugu standi, Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz ve AK Parti Eskisehir Il Baskani Zihni Çaliskan da ziyaret etti. Inönü Belediye Baskan Vekili Serhat Hamamci, yöresel ürünler hakkinda bilgi verdi. Ilçenin kadin üreticilerine olan katki ve desteklerinden dolayi Inönü Belediye Baskani Kadir Bozkurt’a tesekkür edildi.
Kaynak: İHA