Dünya Aricilari Ve Bilim Insanlari Türkiye'de Bir Araya Geliyor

Uluslararasi Apimondia (Dünya Aricilar Birligi) Kongresi için geri sayim basladi. Alaninda en genis kapsamli çalisma olma ünvanina sahip kongrenin 47.’sine Türkiye ev sahipligi yapacak.

Dünya Aricilari Ve Bilim Insanlari Türkiye'de Bir Araya Geliyor
24-28 Agustos tarihleri arasinda Istanbul’da gerçeklesecek olan 47. Apimondia-Uluslararasi Aricilik Kongresi için heyecanli bekleyis basladi.

Dünyanin en büyük aricilik kongresi olarak geçen APIMONDIA, bu yil da aricilar, bilim insanlari, üreticiler, arilara gönül vermis kisiler ve STK’lari bir araya getirmeye hazirlaniyor. Dünya Aricilar Birligi’nni organizasyonunda gerçeklesecek kongre Ari Yetistiricileri Merkez Birligi’nin destegi ve BEE’O Propolis’in Gümüs sponsorlugunda düzenlenecek.

“Arilar olmazsa bitki olmaz, canli olmaz, insan olmaz”

Apiterapi, ari biyolojisi, aricilik sektörünün ekonomisi, aricilik teknolojisi, ari ürünlerinde kalite ve daha birçok konuda sunumlarin yapilacagi kongre, sivil toplum kuruluslarinin da yogun ilgisini çekiyor. Kongreye iliskin konusan BEE’O Propolis’in kurucusu Gida Yüksek Mühendisi Dr. Asli Elif Tanugur Samanci, “Her iki yilda bir düzenlenen APIMONDIA Kongresi’nde yer almaktan çok mutluyuz. Dünyada aricilik sektörüne dair son teknolojik ve akademik bilgilerin paylasildigi bu prestijli kongre sayesinde aricilik sektörüne yön veren firmalarla bir araya geliyor, ortak çalismalar yürütüyor, Türkiye’deki aricilik faaliyetlerinin gelismesine katki sagliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki arilar ve aricilik ekosistem ve yesil bitki örtüsünün sürdürülebilirligi açisindan çok önemlidir. Arilar, özellikle bal arilari besin

ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla çiçekli bitkiler ve meyve agaçlarindan polen ve nektar toplarken bitkilerin polinasyonuna ve ürün artisina da katki saglamaktadir. FAO verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 90’inin beslendigi 100 ürün arilar tarafindan tozlastirilmaktadir. Ayrica ekosistemi dengeleyen arilar ve benzer tozlayicilar, dünya çapinda mahsul üretiminin yüzde 35’ini etkilemektedir. Dolayisiyla arilar olmazsa bitki olmaz, canli olmaz, insan olmaz. Ünlü fizikçi Albert Einstein’in da dedigi gibi ’Arilar olmasa insanlik anca 4 yil yasayabilir. Arilar yok olursa tozlanma olmaz, bitki olmaz, hayvan olmaz, sonunda da insan olmaz” dedi.

Kaynak: İHA