Üniversitesini Okuyup Ticareti Ögrendigi Sehre Spor Lisesi Yaptiriyor

Erdemoglu Holding Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Erdemoglu, üniversitesini okuyup ticaret yaptigi Trabzon’a büyük vefa örnegi göstererek spor lisesi yaptiriyor.

Üniversitesini Okuyup Ticareti Ögrendigi Sehre Spor Lisesi Yaptiriyor
Erdemoglu Holding tarafindan yaptirilacak Akçaabat ilçesindeki Spor Lisesi Kompleksi’nin temeli bugün törenle atildi. Törene Erdemoglu Holding Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Erdemoglu, Vakifbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim ile çok sayida davetli katildi.

Temel atma töreninde konusan Erdemoglu Holding Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Erdemoglu, üniversite egitimi için 1979 yilinda Trabzon’a geldigini ve KTÜ Fizik Bölümü mezunu oldugunu hatirlatti. “Ikinci memleketim” diyerek tabir ettigi Trabzon’a hep kalici bir eser birakmak niyetinde oldugunu kaydeden Erdemoglu, “Trabzon’a 1979 yilinda üniversite okumaya geldim. Isimiz halicilik oldugu için Pazarkapi’ya hali satilan yerlere gittim. Ilk orada ticarete basladim. Ben burada ticareti ama Gaziantep’te tüccarligi ögrendim” dedi.

Egitime her zaman aile olarak katkilari oldugunu belirten Erdemoglu “Ilk planda sadece spor lisesi yapacaktik daha sonra spor salonu ile yurt yapilacagini da ögrenince tüm bu kompleksi tek basimiza yapmaya karar verdik ve Vali beyle görüserek gerekli prosedürleri tamamladik. Eskiden beri düsüncemdi. Trabzon’a kalici bir eser birakmak istiyordum. Bu da bu yapimini üstlendigimizi spor lisesi ile nasip oldu” diye konustu.

Spor lisesinin bir spor sehri olan Trabzon’a çok yakisacagini da kaydeden Ibrahim Erdemoglu, spor lisesinden dünya çapinda sporcularin yetismesinin de en büyük temennisi oldugunu belirtti.

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim ise “Sögütlü Mahallemiz sahil kisminda Sebat Spor Tesislerinin hemen yan tarafinda Akçaabatimiza ve Trabzonumuza önemli katki saglayacak, 4 katli 16 derslikli lise, 2 katli çok amaçli spor salonu ve 5 katli 144 kisilik ögrenci pansiyonu binasindan olusan Akçaabat Spor Lisesi Komplesi insa ediliyor. Akçaabat Spor Lisesi Kompleksi bir taraftan sehrimizin gençlerine akademik, kültürel, spor ve sanat alanlarinda katki saglarken diger taraftan da sporun gelisimi açisindan Akçaabat’imizda ulusal ve uluslararasi alanda büyük katkilar saglayacaktir. Akçaabat Spor Lisesi Kompleksi insaatinin yapimini üstlenen Erdem Holding Yönetim Kurulu Baskani, hayirsever ve saygideger insan Ibrahim Erdemoglu’na sahsim ve ilçem adina sükranlarimi sunuyorum. Spor Lisesi Kompleksinin Akçaabat’imiza hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan spor lisesinin temeli atildi.
Kaynak: İHA