Rusya Açiklamasi 'ABD Ve Avrupa'dan Ukrayna'ya Gönderilen Silahlar Vuruldu'

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Ukrayna’ya ABD ve Avrupa ülkelerinden gönderilen silah ve mühimmatin "Kalibre" füzeleri ile vuruldugunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Rus ordusunun Ukrayna’daki son faaliyetlerine dair açiklamalarda bulundu. Konasenkov, "Jitomir bölgesindeki Malin tren istasyonu bölgesine uzun menzilli deniz tabanli Kalibre füzesi firlatilarak ABD ve Avrupa’nin Ukrayna’ya gönderdigi çok sayida silah ve mühimmat vurularak imha edildi" dedi.

Odessa’nin da füzelerle hedef alindigini söyleyen Konasenkov, "Odessa yakinlarinda Odessa Liman Fabrikasi’ndaki Rus füzeleri, yakit depolarini imha etti" bilgisini paylasti. Konasenkov ayrica Ukrayna’nin dogu kentlerindeki 8 akaryakit deposunun da vuruldugunu aktardi.

"47 askeri nokta vuruldu"

Rusya’ya ait hava savunma sistemleri ile Ukrayna’ya büyük hasar verildigini söyleyen Konasenkov, "Operasyonel taktik havacilik grubu 4 komuta merkezi, 47 askeri noktayi vurdu. Hava saldirilari sonucunda 270’ten fazla asker ve 52 zirhli araç ve askeri teçhizat imha edildi. Ayrica savas uçaklari Donetsk bölgesindeki Belitskoe köyü yakinlarinda bir Ukrayna Su-25 uçagini vurdu. Rus hava savunma araçlari, Herson bölgesindeki Novoaleksandrovka yakinlarinda Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir Su-25 uçagini daha düsürdü" diye konustu.

Konasenkov Luhansk, Donetsk, Herson ve Harkov’da 14 insansiz hava aracinin da düsürüldügünü söyledi.



"Savasin basindan bu yana 174 uçak, 125 helikopter imha edildi"

Konasenkov, Rusya’nin saldirilarini baslattigi 24 Subat’tan bu yana Ukrayna ordusunun verdigi kayiplari açikladi.

Konasenkov, "Özel askeri harekatin baslangicindan bu yana 174 uçak, 125 helikopter, 966 insansiz hava araci, 315 hava savunma sistemi, 3 bin 182 tank ve diger zirhli savas araçlari, 402 çok namlulu roketatar sistemi, bin 614 obüs ve havan topunun yani sira 3 bin 54 adet özel askeri araç imha edildi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA