Baybatur Açiklamasi 'Ülkemize Hizmet Askiyla Sarilmaya Devam Ediyoruz'

Manisa’nin Kula ilçesinde uzun yillardir yapiminda sorunlar çikmasina ragmen bir an olsun geri adim atilmayan Kula Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasinda sona yaklasildi. Açilis için gün sayan hastane insaatini gezen AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur genel bir degerlendirme yapti.

Baybatur Açiklamasi 'Ülkemize Hizmet Askiyla Sarilmaya Devam Ediyoruz'
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Manisa’nin Kula ilçesine gelen AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Kula Ilçe Baskani Ahmet Palabiyik ve beraberindeki heyet ile birlikte yapimi tamamlanan ve son rötuslar yapilan Kula Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasinda incelemelerde bulundu. Manisa Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Emre Erkus, Kula Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Cansu Sarigül ve yetkililerle hastaneyi inceleyen Baybatur, genel bir degerlendirme yapti.

Uzun yillardir yapiminda sorunlar çikmasina ragmen bir an olsun geri adim atmadan Kula’ya yeni hastane kazandirmak için çalistiklarini dile getiren Milletvekili Baybatur, verdikleri emegin karsiligini son teknoloji ile donatilmis bir hastane ile aldiklarini dile getirdi. Kulali Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu basta olmak üzere, Manisa milletvekilleri ve emegi geçenlerin katkilariyla sadece Kula’ya degil, çevre ilçelere de saglik hizmeti verecek olan Kula Devlet Hastanesi’nin haziran ayi içerisinde açilmasini planladiklarini kaydeden Milletvekili Baybatur, bu vesileyle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da ülkesine ve milletine hizmet etme noktasindaki gayretlerini hatirlatti. Dünyanin birden fazla sikinti yasadigi bu dönemde Türkiye’ye de bazi sikintilarin yansidigini ifade eden Milletvekili Baybatur, yine bu sikintilari çözümünün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olduguna isaret ederek, AK Parti olarak her geçen gün ülkeye daha fazla hizmet askiyla sarildiklarini dile getirip ülkeye saheserler kazandiran Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür etti. Baskan Erdogan’la ayni yolda yürümekten gurur duydugunu vurgulayan Milletvekili Baybatur, tarimdan sanayiye, sagliktan spora her alanda basarili çalismalara liderlik eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yol arkadaslari olarak gelecegi daha ilerilere tasiyacak adimlar atmaya devam edeceklerini söyledi.



Yatak sayisi artacak, daha genis poliklinik hizmeti verilecek

Yeni hastane ile birlikte Kula’da saglikta hizmet kalitesinin artacagini dile getiren Milletvekili Baybatur, "Hastanemiz, ilçe disina sevkleri en aza indirecek. Kula’da yasayanlar, saglik sorunlarina yasadiklari yerde çözüm bulabilecek. Yatak sayisi, poliklinik hizmetleri, ameliyathaneleri, yogun bakim kapasitesi ile Kula’nin ihtiyaçlarini karsilayacak. 75 yatakli hastanede, 22 poliklinikte hasta kabulü yapilacak. Saglik çalisanlari ve hastalarin konforu gözetilerek yapilan mimari projelendirmede, genis, ferah bekleme alanlari, polikliniklerde hizmet sunulacak." dedi.



Nitelikli hasta odalari, özellikli hizmet birimleri

Son teknoloji ile donatilan yeni hastanede nitelikli hasta odalarinin çogunun tek yatakli olacagini da sözlerine ekleyen Milletvekili Baybatur, "38 hasta odasinin 21’i tek yatakli, 17’si iki yatakli olarak hizmet verecek. 10 yatakli yogun bakim ünitesinde yetiskinde 6, yeni doganda 4 yatak yer alacak. Tam donanimli 4 ameliyathane bulunuyor. Özellikli hizmet birimlerinden diyaliz ünitesi 11 yatak, palyatif servis 5 yatak, yanik ünitesi 2 yatakla hizmet verecek. Ayrica yeni hastanede 3 dogum salonu bulunacak. 11 müsahede yataginin yer aldigi acil serviste 2 poliklinikte hasta kabulü yapilacak." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA