Aksarayli Sehit Dualarla Son Yolculuguna Ugurlandi

Irak’in kuzeyindeki Metina bölgesinde düzenlenen Pençe Kilit Operasyonunda bölücü terör örgütü tarafindan yerlestirilen el yapimi patlayicinin infilak etmesi sonucu agir yaralanarak kaldirildigi hastanede sehit düsen Istihkam Uzman Çavus Tunahan Erbasi, dualarla son yolculuguna ugurlandi.

Aksarayli Sehit Dualarla Son Yolculuguna Ugurlandi
Pençe Kilit Operasyonunda görevli Istihkam Uzman Çavus Tunahan Erbasi (25) terör unsurlarinin aranmasi faaliyetlerine katildi.

Gabnerk Dagi bölgesinde bölücü terör örgütü tarafindan yerlestirilen el yapimi patlayicinin infilak etmesi sonucu agir yaralanan Istihkam Uzman Çavus Erbasi kaldirildigi hastanede tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak sehit düstü. Sehidin aci haberi memleketi Aksaray’in Agaçören ilçesindeki baba evine ulastirilirken, annesi Zeynep Erbasi (48) ve babasi Salih Erbasi’na (51) askeri personeller tarafindan sehadet haberi verildi.

Aksaray ili Agaçören ilçesi nüfusuna kayitli Sehit Tunahan Erbasi’nin naasi Hakkari Otluca’da yapilan törenin ardindan hava yolu ile önce Nevsehir’e daha sonra karayolu ile memleketi Agaçören’deki baba evine getirildi.

Sehidin cenazesi baba evinde helallik alindiktan sonra Merkez Fatih Camii’ne getirildi.

Sehit Erbasi için ögle namazini müteakip cenaze namazi kilindi. Erbasi’nin cenazesi Merkez Mezarligina defnedildi. Bekar olan sehidin 2 yil önce göreve basladigi ögrenildi.

Sehit Istihkam Uzman Çavus Tunahan Erbasi’nin ablalari Cemile (29) ve Emine Erbasi (27) helallik için baba evine gelen sehit için gözyasi dökerken, kardesleri Dogan (21) ve Abdullah (18) güçlükle ayakta durabildi. Sehit cenazesinin ardindan askerler tabutu aldigi esnada kosarak tabuta sarilan sehidin annesi Zeynep Erbasi, “Oglum kalk kurban olayim ben yatayim. Birakin ben ona kurban olayim” diyerek agit yakti.

Sehidin cenazesine; ailesi, yakinlari, Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Yunus Elitas, Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, askeri ve mülki erkan ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA