Adiyaman'in Tarimsal Sulama Projelerinin Finasman Sorunu Çözüldü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasi ile, tarimsal sulama amaçli yapilarin finansman maliyetlerin karsilanmasina iliskin kararname resmi gazetede yayimlanarak yürürlüge girdi.

Adiyaman'in Tarimsal Sulama Projelerinin Finasman Sorunu Çözüldü
Adiyaman Koçali ve Gömükan Barajlari basta olmak üzere Bebek 1 Pompaj Sulamasi, Gözebasi, Kinik, Incesu ve Karahöyük Gölet Sulamalari yapim isleri finansman maliyetlerileri ile ilgili sorun giderildi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Adiyaman’da asirlik projele olarak gördügümüz basta Koçali Baraji ve diger sulama projelerimiz ile birlikte ilimizin sosyo-ekonomik yapisina çok büyük katkilar sunacagina inandigimiz projelerde yapim islerinin hizli bir sekilde tamamlanmasi için önemli bir karar Cumhurbaskanimiz tarafindan imzalanarak yürürlüge girmistir.

Toplam sulanacak alanlara baktigimizda bu çercevede en çok Adiyamanimiz faydalanacaktir. Bu projelerin finansman sikintisi olmayacagi gibi iki yil gibi kisa bir sürede TOKI marifeti ile bitirilmesi hedeflenmektedir. Hazine ve Maliye Bakanligi ile Ziraat Bankasi tarafindan da ödenegini saglanacaktir.

Adiyaman’in mümbit arazilerinin suya kavusacagi bu muazzam projelerin finansmaninin saglanmasi ile baraj ve sulama projelerinin tamamlanarak ilimizdeki tarim arazilerinin yüzde 80’e yakini sulanabilir duruma gelecektir.

Diger taraftan, planlanan ve devam eden baraj ve sulama projelerimizi de Tarim ve Orman Bakanligi ve DSI nezdinde yaptigimiz çalismalarla takip etmeye devam etmekteyiz.

Bu vesile ile buradan bir kez daha bizden hiçbir konuda desteklerini esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere, Tarim ve Orman Bakanligimiza, Hazine ve Maliye Bakanligimiza, milletvekillerimize, yetkililerine ve çalisanlarina, bürokratlarimiza ve AK Parti teskilatlarimiza sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA