Yüksekögretim Sinavina Girecek Ögrencilere Tüyolar Verildi

Alanya Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) öncesi ögrencilere, ‘Sinav Kaygisi ile Bas Etme Yollari’ semineri düzenledi.

Yüksekögretim Sinavina Girecek Ögrencilere Tüyolar Verildi
Alanya’daki binlerce ögrenci Haziran ayi içerisinde Yüksekögretim Kurumlari Sinavlari’na girecek. Alanya Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’nde görevli olan Psikolog Esra Yemez tarafindan son sinif ögrencilerine yönelik, ‘Sinav Kaygisi Ile Bas Etme Yollari’ semineri düzenledi.

Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde sinav kaygisi, yasanabilecek zihinsel duygusal fiziksel belirtiler, problem çözme becerisi, kaygiyi yönetme, olumsuz düsünce kaliplarini degistirme basliklarinda çalismalar yapilarak interaktif uygulamalar gerçeklestirildi.

Ögrencilerin de dahil oldugu uygulamalarda özellikle konsantrasyon, sinav gününe hazirlik, sinav aninda dikkat edilmesi gereken kurallar üzerinde duruldu. Kayginin dogru yönetilerek basariya açilan kapinin anahtari oldugu vurgusu yapildi. Stres seviyesini en asagiya çekmek için çesitli teknikler ögrencilere gösterildi. Soru cevap bölümünde birebir diyaloglar saglanarak her ögrencinin yasadigi durum ayri ayri analiz edildi.
Kaynak: İHA