Vali Yigitbasi Açiklamasi 'Kadina Karsi Siddette Ilkemiz 'Sifir Tolerans'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, kadin hak ve özgürlüklerinin önündeki en büyük engellerden biri olan siddete karsi mücadelenin ‘sifir tolerans’ ilkesiyle ve toplumun tüm kesimlerinin destegiyle sürdürmeyi amaçladiklarini ifade etti.

Vali Yigitbasi Açiklamasi 'Kadina Karsi Siddette Ilkemiz 'Sifir Tolerans'
Vali Yigitbasi, kente atanmasinin ardindan ilk toplantisini vali yardimcilari ve kaymakamlarla yapti.

Vali yardimcilarindan yürütülen çalismalara dair bilgiler alan Vali Yigitbasi, kaymakamlardan da ilçelerin genel durumunu içeren detaylari aldi. Toplantida konusan Vali Yigitbasi, Afyonkarahisar’a en iyi hizmetleri yapma gayreti içerisinde olacaklarini kaydederek, “Ülkemizin en ücra noktasindan en merkezi konumuna kadar her noktasi bizler için kutsaldir, özeldir. Anadolu’nun kapisi, medeniyetlerin kesistigi, Büyük Taarruz zaferinin basladigi, tarihi ve kültürel mirasi, turizm potansiyeli, ekonomisi ve daha birçok degeri ile ülkemizin göz bebegi kadim sehrimiz Afyonkarahisar’a, insallah bundan sonraki süreçte de sizlerle uyumlu ve koordineli çalisarak, devletimizin bizlere verdigi imkânlar dâhilinde en iyi hizmetleri kazandirmanin gayreti içerisinde olacagiz” dedi.



“Kadina verilen degeri tüm insanliga gösterilen bir deger olarak kabul ediyoruz”

Yeni hedeflerinden de bahsede Vali Yigitbasi, kadin ve aileye büyük önem verdiklerini dile getirdi. Vali Yigitbasi açiklamalarini söyle sürdürdü:

“Kadini sosyo-ekonomik yapimizin güçlenmesinde, sagliktan egitime, sanattan spora, bürokrasiden siyasete her alanda aile ve toplumumuzun öznesi olarak görüyoruz. Kadina verilen degeri, aileye, topluma ve tüm insanliga gösterilen bir deger olarak kabul eden bir vali olarak görev sürem boyunca kadin kooperatiflerimizin güçlenmesinde, ailenin ve çocuklarin korunmasinda daha etkin rol alacagim. Ayni sekilde suç ve suçluyla mücadele kadar, kadin hak ve özgürlüklerinin önündeki en büyük engellerden biri olan siddete karsi mücadelemizi ‘sifir tolerans’ ilkesiyle toplumun tüm kesimlerinin destegiyle sürdürmeyi amaçliyoruz. Afyonkarahisar’i en huzurlu, en güvenli sehir olmanin yaninda kadin ve çocuklarin korundugu, siddete, ayrimciliga maruz kalmadigi bir sehir haline getirmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA