Türkiye Ödüllü Plajlariyla Dünyanin Zirvesinde

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, dünyanin en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden Mavi Bayrak’ta Türkiye’nin, 2022 yilinda da zirvedeki yerini korudugunu ve ödüllü plaj sayisini bu yil yine artirdigini bildirdi.

Türkiye Ödüllü Plajlariyla Dünyanin Zirvesinde
Türkiye’nin, Ispanya ve Yunanistan’in ardindan dünyanin en çok Mavi Bayrakli 3’üncü ülkesi olarak, 2022 yilinda da yerini basariyla korudugunu belirten Bakan Ersoy, ödüllü plaj sayisinin 531’e yükseldigi müjdesini verdi.

Kültür ve Turizm Bakani Ersoy, 2023 yilinda plaj sayisinda, uluslararasi Mavi Bayrak uygulamasi yapan ülkeler arasinda dünya birinciligini hedeflediklerini hatirlatti.

Kültür ve Turizm Bakanligi olarak Antalya ve Mugla’da hizmete sunduklari halk plajlarinda da bu yil Mavi Bayragin dalgalanacagini vurgulayan Bakan Ersoy, Bakanligin yaptirdigi Antalya’da 5, Mugla’da 1 halk plajinin Mavi Bayrak almaya hak kazandigini söyledi.



Iznik Gölü Ilk Mavi Bayragina Kavustu

Merkezi Danimarka’nin baskenti Kopenhag olan Uluslararasi Çevre Egitim Vakfinin (FEE) verdigi Mavi Bayrak ödüllerinin 2022 yili degerlendirmeleri sonucunda, geçtigimiz yil 519 olan ödüllü plaj sayisi bu sene 531’e ulasti.

Türkiye’de bu yil 24 marina ve 15 turizm teknesi ile 5 bireysel yat Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandi.

Bursa’daki Iznik Gölü’nde bulunan Inciralti Halk Plajina da ilk kez bu yil Mavi Bayrak ödülü verildi.

Mavi Bayrakli plaj sayilari Antalya’da 229’a, Mugla’da 111’e, İçel’de 11’e, Kirklareli ve Sakarya’da 2’ye yükseldi.

Izmir, Balikesir, Samsun, Çanakkale, Kocaeli, Bartin, Istanbul, Ordu ve Van illerinde ise geçtigimiz yilin rakamlari korundu.

Antalya’da Kültür ve Turizm Bakanliginin Lara 1 ve Lara 2 Halk Plajlari ile yine Bakanliga ait Manavgat, Beldibi ve Çamyuva Halk Plajlari bu yil Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajlar arasinda yer aldi. Mugla’nin Marmaris ilçesindeki Kültür ve Turizm Bakanligi Içmeler Halk Plaji da bu yil Mavi Bayragin dalgalanacagi plajlardan oldu.

Bakanligin öncülügünde 1993 yilinda Mavi Bayrak programinin ulusal koordinasyonu için kurulan Türkiye Çevre Egitim Vakfinin (TÜRÇEV) https://www.mavibayrak.org.tr/ internet adresinden 2022 yili ödüllerine iliskin tüm ayrintilara ulasilabiliyor.
Kaynak: İHA