Silifke'de 'Her Sey Bir Adimla Baslar' Yürüyüs Etkinligi Düzenlendi

İçel’in Silifke ilçesinde çogunlugunu parçalanmis aileye mensup, farkli kültürlerden gelen lise çagi gençliginin olusturdugu ve dezavantajli ögrencilerin bir araya geldigi “Her sey bir adimla baslar” yürüyüsü etkinligi düzenlendi.

Silifke'de 'Her Sey Bir Adimla Baslar' Yürüyüs Etkinligi Düzenlendi
Sosyallesmenin ve varolma duygusunun okul ile devam eden sürecinde ögrencilerin sorumluluk bilincini gelistirmek, bir arada yasamak, yeterlilik hissi ile içlerindeki gücü ortaya çikarmak ve degisimin ortaya çikardigi gelisim için Prof. Dr. Durmus Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Her sey bir adimla baslar” parolasiyla yürüyüs etkinligi gerçeklestirildi.

Prof. Dr. Durmus Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Asim Semizer, farkli kültürlerden gelmis fakat benzer yasantilara sahip dezavantajli ögrencilerinin kendi güçlerinin ve kendi degerlerinin farkinda olarak, potansiyellerini ortaya çikarmasina yardimci olduklarini belirterek, “Ülkemizde son yillarda ailelerin hizla dagilmaya baslamasi, parçalanmis aile çocuklarinda yasanan olaganüstü artis, okullarda ögrencilerin davranis bozuklugu, istenmeyen disiplin sorunlarini beraberinde getirmekte, bu durum kaotik bir ortamin dogmasina neden olmaktaydi. Bu olumsuzluklarin giderilmesi adina, en azindan “Okulumuzda ne gibi bir çalisma yapabiliriz?” sorusunun ardindan gençlik haftasi içerisinde “Her sey bir adimla baslar” etkinligini hayata geçirmeye karar verdik. Sosyal bir varlik olan insan diger insanlarin varligina ve onlarla iletisim içinde olmaya ihtiyaç duyar. Çocugun ailede baslayan sosyallesmesi, zaman içerisinde okul hayati ile devam edip yasam boyu sürer. Bu sosyallesme ve etkilesim, bireylerin ilerlemesini, degismesini ve ayni zamanda dünyayi da degistirmesini beraberinde getirir. Bireyin kendi yasamina olan en büyük katkisi saglikli bir sosyallesme ile mümkün olur. Insan, tek basina kendi gücünü ortaya koymakta zorlanabilir. Toplu yasam, bu potansiyelin ortaya çikabilmesi için insanoglunun dogasi geregi bir ihtiyacidir. Bu sayede insan hem kendisini hem dünyayi degistirebilir” dedi.

Kaynak: İHA