Sarimsak Diyarinin Damak Çatlatan Lezzeti Açiklamasi Sarimsak Kebabi

Gaziantep’in Araban ilçesinde yetisen ve ünü ülke sinirlarini asan meshur Araban sarimsaginin yesil firik hasadinin baslamasiyla birlikte lezzetiyle herkesi büyülen sarimsak kebabi vatandaslar tarafindan tüketilmeye baslandi.

Sarimsak Diyarinin Damak Çatlatan Lezzeti Açiklamasi Sarimsak Kebabi
Arabanli vatandaslar Araban sarimsaginda yesil firik hasadin baslamasiyla birlikte özledikleri lezzet olan sarimsak kebabina tekrardan kavustu. Araban Ovasinin bereketli topraklarinda yetisen yesil sarimsak, kiymayla bulusturularak sarimsak kebabina dönüsüyor. Mayis ayi ortalarinda baslayarak Haziran ayi sonuna kadar tüketilen sarimsak kebabina dogal antibiyotik özelligiyle bagisiklik sistemini güçlendiriyor.

“Sarimsak kebabi dogal antibiyotik”

Ilaç antibiyotikler yerine dogal antibiyotik olan sarimsak kebabi tüketilmesini öneren kebap ustasi Mehmet Erarslan, taze Araban sarimsagi ile yapilan kebaba vatandaslarin yogun ilgi gösterdigini söyledi.

Sarimsak kebabinin bagisiklik sistemini güçlendirdigini anlatan Eraslan, “Sarimsagin yesil firik hasadinin baslamasiyla birlikte sarimsak kebabi mangallardaki yerini almaya basladi.

Araban sarimsagi ve kuzu kiyma ile yapilan sarimsak kebabi 20-25 dakika boyunca mangalda pisiyor. Ardindan 15 dakika boyunca terletme islemi dedigimiz asamaya geçilir. Terletmeden sonra sarimsak macun gibi olur ve lezzeti ile herkesi büyüler’’ diye konustu.

Kaynak: İHA