'Sancaktepe Kariyer Ve Istihdam Fuari' Basladi

Sancaktepe Belediyesi Kariyer Merkezi tarafindan bu yil ilki düzenlenen “Kariyer ve Istihdam” Fuari basladi. Sancaktepe’deki istihdam verileri ile ilgili konusan Baskan Dögücü, “ISKUR’umuzun çalismasiyla 40 bin kisinin istihdam edildigini biliyoruz. Sancaktepe Belediyesi Kariyer Merkezi olarak da 2 bin kisiyi bizatihi biz ise yerlestirdik" dedi.

'Sancaktepe Kariyer Ve Istihdam Fuari' Basladi
Sancaktepe Belediyesi Kariyer Merkezi tarafindan bu yil ilki düzenlenen “Kariyer ve Istihdam Fuari” resmi törenle açildi. Programa, Sancaktepe Kaymakami Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, ilçe genelinde faaliyet gösteren 25 firma ve birçok vatandas katildi.

Istihdama katki saglamak ve isveren ile is arayan vatandaslarin bir araya geldigi fuarda stand kuran firmalar ziyaretçiler ile bire bir görüserek kariyer planlamalari hakkinda bilgi alisverisi yapiyor. 21 Mayis Cumartesi aksamina kadar sürecek fuarda, katilimcilara belirlenen saatler içinde Ileri Mülakat teknikleri konusunda uzman kisilerce egitim verilecek.

Ilçe genelinde is arayan vatandaslar ile isçi arayan firmalari bulusturduklarini belirten Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, pandemi döneminde Sancaktepe’de toplam 42 bin vatandasin istihdam edildigini belirterek “Biz epeydir bu kariyer ve istihdam konusunda belediye olarak özel birim kurduk, çalisiyoruz. Bugün de hem meyvelerini aldik hem de daha gelistirmek için bu fuarimizi açtik. Bizim ilçemizde olan ve civar ilçelerde olan istihdam alanlari, isverenler burada stant açtilar. Meslek lisesinden meslek egitimi alan çocuklarimiz da geldi. Firmalarimiz, gençlerimiz burada bizim Kariyer ve Istihdam Fuarimizda bulusacaklar. 3 gün boyunca burada isçi arayan, isverenlerle is arayan gençler bulusacaklar ve insallah çok güzel bir verim alacak. Sunu belirtmek isterim ki Sancaktepe’de istihdam alaninda yapmis oldugumuz çalismalarin rakamsal olarak da meyvelerini verdigini görüyoruz. Bugün edindigimiz rakamlara göre sadece ISKUR’umuzun çalismasiyla 40 bin kisinin istihdam edildigini biliyoruz. Arti Sancaktepe Belediyesi Kariyer Merkezi olarak da 2 bin kisiyi bizatihi biz ise yerlestirdik. Dolayisiyla 42 bin kisiyle zannediyorum büyük bir birincilik bekliyoruz. Bu 2019’dan beri olan veriler. Ama 2 yili bu rakamlarin tamamen pandemi döneminde küresel salgin döneminde olan is yerlerinin kapali oldugu, kimsenin isçi alamadigi dönemleri de içerdigine göre biz bu yazin baslangicindan itibaren de rakamlarda da büyük bir artis da bekliyoruz insallah” dedi.

Kaynak: İHA