Salyangoz Avcisi Jandarmaya Yakalandi

Aksaray’da izinsiz salyangoz toplayan bir kisi jandarmanin operasyonuyla çay kenarinda suçüstü yakalanirken, ele geçirilen 408 salyangoz dogal ortamlarina birakildi.

Salyangoz Avcisi Jandarmaya Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Aksaray’in Güzelyurt ilçesine bagli Yaprakhisar köyü sinirlarinda bulunan Melendiz çayinda bir sahsin kaçak avcilik yaptigi ihbarini alan Il Jandarma Komutanligi Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Timi hemen harekete geçerek olay yerine gitti. Melendiz çayi kenarinda bir sahsin kovalarla avlandigini tespit eden jandarma ekipleri bir süre yapilan fiziki takibin ardindan sahsin yanina gitti. Ü.D’ye (53) ait kovalarda 408 adet salyangoz ele geçirildi. Bunun üzerine Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile koordine kuran jandarma ekipleri sahsa “Kaçak su ürünleri avciligi” çerçevesinde 1380 Sayili Su Ürünleri Kanununa göre idari yaptirim karari uygulanmak üzere tutanak tanzim ederek Aksaray Tarim ve Orman Il Müdürlügüne gönderdi. Tarim Orman Müdürlügü tarafindan sahsa 3 bin TL para cezasi kesildi.

Il Jandarma Komutanligindan yapilan açiklamada, “Aksaray Il Jandarma Komutanliginca, çevre ve dogal hayatin korunmasina yönelik titiz ve gayretli çalismalarimiza gece gündüz demeden araliksiz olarak devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA