Rüsvet, Hirsizlik Ve Resmi Evrakta Sahtecilik Operasyonu

Yalova merkezli 3 ilde düzenlenen rüsvet, hirsizlik ve evrakta sahtecilik operasyonunda 1’i memur 5 kisi gözaltina alindi. Zanlilardan 3’ü çikarildiklari mahkemece tutuklanirken süphelilerin milyonlarca liralik vurgun yaptigi degerlendiriliyor.

Rüsvet, Hirsizlik Ve Resmi Evrakta Sahtecilik Operasyonu


Alinan bilgiye göre, Gemlik Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yürütülen farkli bir operasyonun teknik takibi sirasinda Bursa Orman Bölge Müdürlügünde görevli memur M.I. (57) ile Yalova’nin Armutlu ilçesine bagli Selimiye köyünden H.O.’nun (33) usulsüzlük yaptigi belirlendi. Tespit üzerine süphelilere yönelik yürütülen üç aylik fiziki ve teknik inceleme sonucu suçun yaklasik 10 kez islendigi belirlendi.

TONAJLAR EKSIK YAZILIYOR, KALAN ODUN FIRINCILARA SATILIYOR

Jandarma tarafindan yapilan çalismada Armutlu ilçesine bagli Hayriye ve Selimiye köyleri arasinda bulunan ormanlik alanda izin verilen agaç kesimlerinin 20 tonluk kamyonlarla yapilirken evraklara 16 ton yazildigi belirlendi. Her kamyon basi kalan 4 tonun ise firincilara satildigi ileri sürüldü. Ekipler dönem boyunca, milyonlarca liralik alim satim olabilecegi üzerinde duruyor.

KESIMI YASAK ÜRÜN YERINE, EVRAKLARA ÇALI YAZILMIS

Süphelilerin ayrica kesimi yasak ürünlerle ilgili de usulsüzlük yaptigi belirlendi. Aranjmanlarda kullanilan kocayemis adi bitkinin Istanbul’da çiçek dükkani bulunan G.Y. (55) tarafindan orman memuru M.I.’ye pay verilerek toplandigi takip sonucunda ortaya çikti. Evraklarda kocayemis yerine degeri olmayan süpürge çalisinin kayitlara geçildigi ögrenildi.

3 KISI TUTUKLANDI

3 aylik fiziki ve teknik takibin ardindan olayla ilgili 3 ilden 5 kisi gözaltina alindi. Gemlik Adliyesinde hakim karsisina çikarilan zanlilardan memur M.I., H.O. ve çiçekçi G.Y. tutuklanarak Bursa Kapali Cezaevi’ne gönderildi. Diger süpheliler M.Y. ve S.C. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

(Hursit Topal - IHA)
Kaynak: İHA