Menemen'den Cumhurbaskani Erdogan'a Özel Hediye

Menemenli Kültür ve Turizm Bakanligi Çömlek Sanatçisi Ahmet Tashomcu, 2,5 metre boyundaki dev vazoyu AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Hamza Dag ve Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan ile birlikte Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a hediye etti.

Menemen'den Cumhurbaskani Erdogan'a Özel Hediye
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Hamza Dag ile Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Menemenli Kültür ve Turizm Bakanligi Çömlek Sanatçisi Ahmet Tashomcu’yla birlikte Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i ziyaret etti. AK Parti Genel Merkezinde MYK toplantisi öncesine Menemen’den gelen dev vazo damga vurdu. 2,5 metrelik boyu ve Cumhurbaskanligi forsu ile dikkat çeken dev eseri ortaya çikaran Ahmet Tashomcu, vazoyu Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a takdim etti. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Bu nadide eseri size ulastirmaktan seref duyuyoruz” diyerek Menemen için planlanan projeler dosyasini Cumhurbaskani Erdogan’a takdim etti. Cumhurbaskani Erdogan, el emegi özel vazonun ustaligina hayran kaldigini ifade ederek “Bu nadide eser için degerli Menemen Belediye Baskan Vekilimiz Aydin Pehlivan, vazoyu tasarlayip ortaya çikaran kiymetli ustamiz Ahmet Tashomcu ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Menemenli sevgili hemsehrilerime çok selamlarimi iletin” dedi.



“Seref duyuyoruz”

Cumhurbaskani Erdogan, Tashomcu ve Baskan Vekili Aydin Pehlivan’dan vazonun yapimi hakkinda bilgi aldi. Pehlivan, "Menemen’i ziyaretinizin ardindan Menemen özelinde ve Menemen’i temsil eden size özel bir hediye olmasi gerektigini düsündük. Çömlek ustaligi konusunda dünya sampiyonlugu da olan Ahmet Tashomcu, böyle görkemli bir eser ortaya çikardi" diye konustu.

Tashomcu da “Menemen Belediye Baskan Vekilimiz Sayin Aydin Pehlivan ile birlikte Menemen’e özel bir eser planladik. Menemen’in kirmizi topragini kullanarak 1 ay süren çalismayla 2,5 metrelik vazoyu tamamladim. Yaklasik 200 kilo çamur kullandim. Vazonun üzerindeki Cumhurbaskanligi forsu için de herhangi bir kalip kullanmadim. Forsun yapimi 4 gün sürdü. Eseri size ulastirmak için gün sayiyorduk. Sizin için böyle bir eser ortaya koyabilmenin gururunu yasiyorum. Vazonun Cumhurbaskanliginda sergilenmesinden büyük onur ve mutluluk duyacagim” ifadelerini kullandi.

“Ustaliga hayran oldum”

Cumhurbaskani Erdogan, Menemen’den gelen özel hediye için tesekkür ederken, “Vazoya ve ustaliga hayran kaldim. Çok etkilendim. El emegi böyle zor bir eseri ortaya çikarmak epey zahmetli olmustur. Bu nadide eser için degerli Baskan Vekilimiz Aydin Pehlivan, vazoyu tasarlayip ortaya çikaran kiymetli ustamiz Ahmet Tashomcu basta olmak üzere emegi geçen herkese Menemenli hemsehrilerime tesekkür ediyorum. Bu güzel vazoyu Cumhurbaskanligi Külliyesinde muhafaza edecegiz. Menemenli kiymetli hemsehrilerime de buradan sizler araciligi ile selamlarimi iletiyorum” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaskani Erdogan’a Menemen projelerini sundu

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Hamza Dag ile birlikte gerçeklestirilen görüsmede Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, kent için hazirlanan projeler dosyasini Cumhurbaskani Erdogan’a takdim etti. Menemen’in acil ihtiyaçlari ve kentsel yasam kalitesini artirmak odakli hazirlanan projeler hakkinda kisa bir bilgi veren Pehlivan, Menemen’de AK Parti hizmet belediyeciligi anlayisi ile çok çalistiklarini sözlerine ekledi. Cumhurbaskani Erdogan, “Menemen’in hizmet odakli belediyecilik anlayisi ile yönetilmesi mutluluk verici. Herkese en kalbi selamlarimi iletiyorum” dedi.



Çilek Festivali’ne davet

AK Parti Genel Merkezinde gerçeklesen görüsmede Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Cumhurbaskani Erdogan’a kokusu ve tadiyla özellesen Emiralem çilegi ve yöresel ürünlerden olusan bir paket sundu. Cumhurbaskani Erdogan’i gelecek yil 13’üncüsü yapilmasi planlanan Çilek Festivali’ne davet eden Pehlivan, “Cumhurbaskanim, sizleri tekrar Menemen’de görmek için sabirsizlaniyoruz. Seref duyariz, onur duyariz” diye konustu.

Kaynak: İHA