Kuzey Kore'de Süpheli Covid-19 Vaka Sayisi 2.24 Milyona Ulasti

Kuzey Kore’de son 24 saatte 263 bin 370 olan süpheli Covid-19 vakalarinin sayisi toplamda 2.24 milyona ulasti. Devlet kontrolündeki haber ajansi KCNA ise, "salginla mücadelede iyi sonuçlar elde edildigini" savundu.

Kuzey Kore genelinde yüz binlerce insanda görülen yüksek ates belirtisi ve geçtigimiz hafta dogrulanan ilk Covid-19 vakasinin ardindan salgin endisesi büyüdü. Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansi (KCNA), son 24 saatte 263 bin 370 kiside daha yüksek ates belirtisi gözlendigini duyurdu. Son verilerin ardindan süpheli Covid-19 vakalarinin sayisi 2.24 milyona ulasirken, 2 kisinin daha hayatini kaybetmesiyle toplam ölü sayisinin da 65’e yükseldigi açiklandi. Yüksek ates belirtisi gösteren hastalarin kaçinin pozitif olduguna dair bilgi paylasmayan KCNA, artan potansiyel vaka sayilarina ragmen ülkedeki üretim faaliyetlerinin devam ettigini bildirdi. "Acil salgin önleme tedbirleri altinda dahi ana sanayi sektörlerinde normal üretim sürdürülüyor ve büyük ölçekli insaat projeleri hiz kesmeden devam ediyor" denilen haberde, "Devam etmekte olan salginla mücadelede sürekli olarak iyi sonuçlar elde ediliyor" ifadeleri kullanildi.

Saglik krizi endisesi

Kuzey Kore, dünya genelinde 2 yildir etkisini sürdüren Covid-19 salginin basindan bu yana ülkede görülen ilk vakayi geçtigimiz persembe günü dogrulamisti. Devlet medyasi pozitif vaka sayisi hakkinda bilgi vermese de her gün yüz binlerce kiside yüksek ates belirtisi gözlendigi duyurulmustu. Uzmanlar tibbi ekipman ve asi eksikligi nedeniyle 25 milyon nüfuslu ülkede saglik krizi yasanabilecegi endisesini dile getirirken, kontrolsüz bir yayilmanin daha ölümcül yeni mutasyonlara yol açabilecegi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA