Kuruyan Bervi Gölü Yagislarla Yeniden Canlandi

Elazig’da Hazar Baba Dagi eteginde 2000 rakimda bulunan ve geçen sene kuruyan Kurudolu (Bervi) Gölü, bu sene yagislarla yeniden canlandi. Gölün dron ile geçen yilin mayis ayinda çekilen görüntüsü ile yeni çekilen simdiki hali yagislarin etkisini gözler önüne serdi.

Kuruyan Bervi Gölü Yagislarla Yeniden Canlandi
Elazig’in Sivrice ilçesinde Hazar Baba Dagi eteginde 2000 rakimda bulunan ve kus bakisi kalbi animsatan Bervi Gölü, geçen sene ülke genelinde yagislarin az olmasi sebebiyle kuruyarak hayvanlarin otlak bölgesi haline geldi. Bu seneki yagislarla birlikte yeniden canlanan göl, kinali yaban ördekleri, martilar ve çesitli yaban hayvanlarina yeniden ev sahipligi yapmaya basladi.

Türkiye’nin tektonik gölleri arasinda bulunan Hazar Gölü manzarasina da sahip olan Bervi Gölü, güzelligi ile dogaseverlerin dikkatini çekiyor. Gölün dron ile geçen yilin mayis ayinda çekilen görüntüsü ile yeni çekilen simdiki hali yagislarin etkisini gözler önüne serdi.

Hayvanlari otlatmak amaciyla göl kenarina getirdiklerini belirten sürü sahibi Ali Arslan, “Geçen sene göl kurumustu, bu sene yagmur dolayisiyla epeyi doldu. Geçen sene kuruyarak hayvanlara otlak olmustu. Burasi çok güzel bir yer. Baska memleketten burayi görmek ve gezmek için gelenler oluyor. Insanlar Hazar Baba’ya geliyor. Oradan da burayi ziyaret ediyorlar. Biz buraya köyümüzden geliyoruz. Zaten burasi bizim köye bagli. Insanlar buraya gelerek video ve fotograf çekiyor. Herkesin buraya gelmesini isteriz” dedi.

Gölün güzelliklerinin sürekli oldugunu aktaran sürü sahibi Ali Galip Arslan ise, “Biz burada hayvancilik yapiyoruz. Bu göl kurudugunda buranin tadi tuzu kalmiyor. Bu gölde su oldugu zaman 3-4 ay idare ediyoruz. Bu yagmurlarda biraz birikim oldu. Buraya vatandaslar araçlariyla gelip, piknik yapip gidiyorlar. Burada hayvancilik yapanlar da oluyor. Ama vatandaslar temmuz ve agustos ayinda daha çok geliyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA