Küçük Hirsizin Rahatligi Pes Dedirtti, Isyeri Sahibinin Dikkati Hirsizligi Önledi

Erzurum’da 13 yasindaki çocugun bir isyerinden para çalmasi güvenlik kamerasina yansidi. Küçük hirsizin rahatligi pes dedirirken, isyeri sahibinin dikkati hirsizligi önledi.

Küçük Hirsizin Rahatligi Pes Dedirtti, Isyeri Sahibinin Dikkati Hirsizligi Önledi
Olay, iki gün önce Asagi Mumcu Mahallesinde bulunan bir isyerinde meydana geldi. Murat Karaca’ya ait isyerine gelen 13 yasindaki B.U. etrafta kimsenin olmamasini firsat bilerek masanin çekmecesinde bulunan bir miktar parayi aldi. Daha sonra hiçbir sey olmamis gibi rahat tavir takinan küçük hirsiz isyerinde Karaca ile karsilasti. Isyeri sahibine güven vermek için pesinden giden küçük hirsizin tavirlarindan süphelenen Karaca, çekmeceyi kontrol etti. Paranin yerinde olmadigini gören Karaca, B.U.’yu sandalyeye oturtarak sohbet ettigi sirada telefondan güvenlik kamerasi görüntüsüne bakti. Kamera kayitlarinda B.U.’nun parayi çaldigini gören Karaca, küçük hirsizi Gürcükapi Polis Merkezine götürerek ekiplere teslim etti.

“Sikayetçi olmadim, bir daha yapmasin diye polise teslim ettim”

Isyeri sahibi Murat Karaca, “Ögleden sonra disaridaydim ben. Is yerime gelince yazihanem de bir çocugun gezindigini gördüm. Hareketleri de biraz süpheli olunca zaten çekmecemde de bir miktar para vardi. Paranin olmadigini görünce hemen çocugu oyalayip burada kamera kayitlarina bakmak gereginde hissettim. Kamera kayitlarina da bakinca çocugun parayi aldigini gördüm. Parayi kendisi tekrardan iade etti bana. Çocugun yasi küçük oldugu için ne yapacagimi bilemedim. Hemen Gürcükapi karakoluna çocugu götürdüm, çünkü annesine ulasamadim, babasina ulasamadim. Polise, teslim ettim, çocuk subeye aldi götürdüler. Sonradan ifade vermeye gittim. Ben sikayetçi olmadigimi söyledim zaten. 600 TL civari bir sey almisti. Yani paranin miktari önemli degil ama çocugun o yasta girmis oldugu bu hirsizlik olaylarindan dolayi karakola götürmemdeki sebep de bir ders olsun, polisi görsün orada bir korksun falan ondan dolayi götürdüm. Yoksa paranin miktari önemli degil” diye konustu.

Kaynak: İHA