Kayip Kediyi Mahsur Kaldigi Agaçtan Itfaiye Ekipleri Kurtardi

MERSIN – İçel’de, 3 gündür kayip olan ve agaçta mahsur kalan kediyi, Büyüksehir Belediyesinin temizlik personeli buldu, itfaiye ekipleri kurtardi.

Kayip Kediyi Mahsur Kaldigi Agaçtan Itfaiye Ekipleri Kurtardi
İçel Büyüksehir Belediyesinin duyarli ve özverili personeli, 3 gündür kayip olan kediyi bulup tirmandigi agaçtan kurtararak sahibi Korkmaz Can Vaizoglu’na teslim etti.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, merkez Akdeniz ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde is yeri olan esnaf Korkmaz Can Vaizoglu’nun kedisinin 3 gündür kayip oldugu bilgisini alan Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesinde görevli temizlik personeli Zeynep Vural, görev sirasinda Tas Bina yanindaki agaçta kurtarilmayi bekleyen bir kediye rastladi. Temizlik personeli Vural, önce kediyi kurtarmalari için itfaiyeyi aradi, ardindan da esnaf Vaizoglu’na agaçta bir kedi buldugunu bildirdi.

Itfaiye personeli agaçtan kurtarip sahibine teslim etti

Üç gündür aradigi kedisi Latte’yi Büyüksehir Belediyesi personelinin duyarliligiyla agaçta bulan esnaf Vaizoglu, olay yerine gelen itfaiye personeliyle birlikte kovali vince binerek kurtarma çalismalarina katildi.

Israil Kauçugu agacinin yogun ve karmasik dallari arasinda zorlu bir kurtarma operasyonu yürüten itfaiye personeli, özverili bir çalismanin sonucunda Latte’yi sahibine kavusturdu.

“Gerçekten çok büyük özveri gösterdiler”

Kedinin sahibi Vaizoglu, Latte’nin 3 gün önce bürodan kaçtigini belirterek, “3 gündür ariyorduk. Sag olsun belediyedeki arkadaslar görmüsler, onlar haber verdiler. Yine belediyedeki arkadaslar yardimci oldu, Itfaiye geldi. Kurtardik çok sükür. Yaklasik bir senedir bende. Sokaktan sahiplenmistim. Yavrularimiz oldu, sahiplendirdik. Simdi yeniden toparlanacak, çok korktu. Çok tesekkür ederiz. Gerçekten çok büyük özveri gösterdiler. Hepsine çok tesekkür ederim, gerçekten çok güzel bir is oldu” dedi.

Kaynak: İHA