Kastamonu Üniversitesi 99 Projesi Ile Türkiye 6'Ncisi Oldu

Kastamonu Üniversitesi, “2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi” çerçevesinde hazirladigi 99 proje sayisi ile Türkiye 6’ncisi oldu.

Kastamonu Üniversitesi 99 Projesi Ile Türkiye 6'Ncisi Oldu
TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi (BIDEB) tarafindan yürütülen 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi 2021/2 dönemi çerçevesinde yapilan basvurularin destek sonuçlari açiklandi. Kastamonu Üniversitesi ögrencileri tarafindan sunulan 196 projeden 99’u kabul edildi. Kastamonu Üniversitesi bu sonuçla, Türkiye’de en fazla proje önerisi kabul edilen 6’nci üniversite olarak büyük bir basariya imza atti.

Konuyla ilgili açiklama yapan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, hedeflerinin 22 ihtisas üniversitesinden biri olarak Ar-Ge ve proje kültürü ve farkindaligini akademik birimlerin isleyisinde yer alan ögrencisinden ögretim elemanina kadar her kesime yaymak oldugunu belirterek, proje hazirlama ve gelistirmeye yönelik akademisyenler tarafindan verilen uygulanabilir ve faydali egitimler ile birlikte basariya ulastiklarini ifade etti.

Ögrencilerin basarilarinin Kastamonu Üniversitesi için büyük gurur kaynagi oldugunun altini çizen Çiftçi, “Gelecegimizin teminati olan ögrencilerimizin projelerine ve isteklerine son derece önem veriyoruz. Kastamonu Üniversitesi olarak bu konuda gereken destegi sagliyoruz ve saglamaya devam edecegiz. Elde edilen basaridan dolayi ögrencilerimizi ve danisman akademisyenlerimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA