Kartal'da Fener Alayinda Bulusan Binler, 19 Mayis Coskusu Yasadi

Kartal’da 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103. Yili kutlamalari çerçevesinde fener alayi yürüyüsü düzenlendi. Düzenlenen fener alayinda gencinden yaslisina binlerce kisi ellerinde Türk bayraklari ve mesalelerle yürüyerek 19 Mayis coskusuna ortak oldu. Fener alayinin ardindan düzenlenen Emre Aydin konseri ile Kartallilar müzik ziyafeti yasadi.

Kartal'da Fener Alayinda Bulusan Binler, 19 Mayis Coskusu Yasadi


Kartal Belediyesi’nin düzenledigi 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel ve binlerce vatandas fener alayina katildi.

Yürüyüs Kartalli Kazim Meydani’ndan saat 19.00’da baslayip Kartal Meydani’nda son buldu. Yürüyüste dev Türk Bayragi ve Atatürk portresi açildi. Cumhuriyet Yürüyüsünde gencinden yaslisina binlerce kisi ellerinde Türk bayraklari ve mesalelerle coskulu marslar esliginde yürüdü.

Kartalli Kazim Meydan’inda baslayan coskulu Fener Alayi yürüyüsü Kartal Meydan’inda sona erdi. Meydanda bulusan binler Kartal Belediyesi’nin düzenledigi Emre Aydin konserinde bulusarak keyifli bir aksam geçirdi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda yapilan etkinlikte konusan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, "19 Mayis ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadasi olan Kartalli Kazim Meydan’indan Atamizin huzuruna dogru binlerce komsumuzla yürüyüs yaptik. Mücadelenin baslangiç günü 19 Mayis ruhu baska. O günkü imkansizlikta sari saçli, mavi gözlü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaslari inandilar. Ve bu vatani kurtarip bizlere emanet ettiler. Biz gençler de 19 Mayis ruhunu en iyi sekilde anlayip Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtigi yolda gösterdigi hedefe durmadan yürüyecegimize and içtik" dedi.

Kaynak: İHA