Karabük'e Iki Çesit Aromatik Bitki Daha Kazandirildi

Karabük’te Tibbi ve Aromatik Bitkilerin Yayginlastirilmasi Projesi bünyesinde üreticilere dagitimi yapilan aronya ve limon otu fideleri toprakla bulusturuldu.

Karabük'e Iki Çesit Aromatik Bitki Daha Kazandirildi
Safranbolu ilçesi Kiriklar Köyü mevkii ile Avsar Köyü’nde Tibbi ve Aromatik Bitkiler alaninda kent üretiminde alternatif bir üretim olacak olan aronya ve limon otunun toprakla bulusturulmasi için etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konusan Il Tarim ve Orman Müdürü Çetin Ayvalik, “Son yillarda özellikle tibbi ve aromatik bitkilerin sektörünün ne kadar büyüdügünü hepimiz görüyoruz. Karabük tarimina yeni 2 çesit tibbi ve aromatik bitkiyi de kazandirmis olduk. Türkiye’de tibbi ve aromatik bitkilerde büyük bir açik var. Bu açikla ilgili olarak hem üretim hem de bu üretilen ürünlerden yeni yeni ürünler üretmek gerektigi kanaati ortaya çikti. Tibbi ve aromatik bitki çesitliligi yönünden birçok türe ev sahipligi yapan Karabük, orta ve uzun vadede yapilacak çalismalar sonucunda Insallah tibbi aromatik bitkilerin merkezi haline gelecektir. Hepinize hayirli, ugurlu olsun” dedi.

Konusmanin ardindan çiftçilere ve gönüllü katilimcilara uygulamali egitim verilerek fidelerin dikimi, bakimi ve hasadi konusunda bilgilendirildikten aronya ve limon otu toprakla bulusturuldu.

Projenin faaliyete geçmesiyle 15 dekar aronya ve 7 dekar limon otu üretime katki saglamis olacak.
Kaynak: İHA