Elazig'da Hemsireler Haftasi Kutlandi

Hemsireler Haftasi çerçevesinde Medical Park Elazig Hastanesi’nde hemsireler için program düzenlendi. Etkinlikte pasta kesilip, hemsirelere hediyeler verildi.

Elazig'da Hemsireler Haftasi Kutlandi
12-18 Mayis Hemsireler Haftasi nedeniyle Medical Park Elazig Hastanesi tarafindan etkinlik düzenlendi.

Orhan Özdiller Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Medical Park Elazig Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ahmet Sedat Kurtar, Bashemsire Bade Cihangiroglu’na tüm hemsireler adina çiçek takdim etti. Ardindan özel hazirlanan pastanin kesimi yapildi. Son olarak ise hemsirelere hediyeler takdim edildi.

Hastalara sifa verme çabalarinda hemsirelerin büyük payi olugunu ifade eden Medical Park Elazig Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ahmet Sedat Kurtar, “Hemsire arkadaslarimizin hastalarimiza sifa verme çabalari oldukça büyük. Biz bunu zaman zaman dile getiremiyoruz ama aslina bakarsaniz yüregimizden geçen sey budur. Bu ekibin bir parçasi olarak gösterdiginiz özen ve gayret için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Biliniyor ki bir deprem geçirdik. Deprem zamani biz buraya hekim arkadaslarimizi davet etmedik, herkes kosa kosa geldi. Insanlara yardim etmek bizim yüregimizde var” dedi.

Hemsireligin vicdan isi oldugunu aktaran Genel Müdür Op. Dr. Kurtar, “Hemsire ve saglik çalisanlarimizin yüreginde yardim etme duygusu var. Deprem geçti, biz kameralara baktik. Yeni dogan ve yogun bakimda arkadaslarimiz kuvözlere sarilmisti. Küçücük kizlar, kizim yasindalar ama kendi hayatlarini kurtarmadan önce oradaki bebekleri kurtarmayi düsünmüslerdi. Kattaki arkadaslarimizin kimileri serum tasiyor, kimileri hastaya kosuyordu. Yogun bakimdaki arkadaslarimiz oradaki cihazlar hastalarin basina düsmesin diye cihazlara sarilmisti. Bizim ruhumuzda insanlara yardim etme duygusu var. Bu vesile ile tüm hemsirelerin hemsirelik haftasini tebrik ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA