Edirne'nin Yeni Valisi Kirbiyik Göreve Basladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazetede yayimlanan valilik kararnamesiyle Edirne Valiligine atanan Iller Idaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürsat Kirbiyik valilik bahçesinde düzenlenen törenle karsilandi.

Edirne'nin Yeni Valisi Kirbiyik Göreve Basladi
Ilk karsilamayi valilik bahçesinde hazir bulunan ögrenciler ve Il Emniyet müdürlügü ekiplerinden olusan tören mangasi yapti. Valilik girisinde ögrenciler tarafindan çiçekle karsilanan Vali Kirbiyik, ögrencileri öperek selamladi.

Kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve ilgili birimler tarafindan valilik bahçesinde karsilanan Vali Kirbiyik ardindan gazetecilere açiklamalarda bulundu.

"Bu kadim sehre hizmet etmek büyük bir seref"

Osmanli gibi büyük bir medeniyete yaklasik bir asir boyunca payitahtlik ve baskentlik yapmis bu kadim sehre hizmet etmenin büyük bir seref oldugunu söyleyen Edirne’nin yeni Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, "Bu onurlu görevi sahsima güvenerek tevdi eden basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere 4 yildir birlikte çalistigim Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya sükranlarimi sunuyorum" dedi.



"Edirne denince akillara Türk’ün Trakya’daki tapusu gelir"

Edirne’nin sadece Osmanli dönemi için degil, Cumhuriyet dönemi için de son derece müstesna bir yere sahip oldugunu vurgulayan Vali Kirbiyik, "Arif Nihat Asya’nin Edirne kasidesinde en veciz sekilde ifade ettigi gibi Edirne denince akillara Türk’ün Trakya’daki tapusu gelmektedir. Selimiye, Eski Cami, Üç Serefeli Cami gibi sayisiz tarihi ve kültürel varliklari, sahip oldugu essiz konum, iki ülkeyle komsu olmanin getirdigi ayricaliklar, tarimsal üretim potansiyeli, ticaret, egitim, saglik gibi alanlarda attigi güçlü ve kararli adimlarla hizli bir sekilde marka sehir olma yolunda ilerleyen Edirne’miz muhtesem bir potansiyele sahiptir” diye konustu.



"Bizlere düsen bu kadim sehrin gelecegini hep birlikte planlamaktir"

Vali Kirbiyik, “Bu kadim serhat sehrinin gelecegini hep birlikte planlamanin en büyük görevlerinden birisi oldugunu belirten Vali Kirbiyik, "Bu noktada bizlere düsen Edirne’yi yeniden kesfetmek degildir. Bizlere düsen bu kadim serhat sehrinin gelecegini hep birlikte planlamaktir. Gelecek nesillere huzurla yasanilacak, sosyal ve ekonomik refahin saglandigi, insanlarin bu sehirden ayrilmayi düsünmeyecegi bir iklimin hakim kilindigi bir sehri hep birlikte planlamamiz gerekiyor. Sunu ifade etmek isterim. Elbette ki bu planlamayi tek basimiza yapacak degiliz. Sehrin tüm dinamikleriyle birlikte el ele verip, ortaya sinerji koyup, bir enerji koyup, bir akil koyup bu sehri daha iyi yerlere daha iyi noktalara, daha güzel noktalara tasimak için var gücümüzle çalisacagiz. Milletvekillerimiz, kaymakamlarimiz, belediye baskanlarimiz, sivil toplum kuruluslarimiz, siyasi parti il temsilcilerimiz, muhtarliklarimiz. meslek odalarimiz ve diger sayamadigim tüm dinamiklerle birlikte tam bir uyum, tam bir koordinasyon içerisinde Edirne’nin gelecegi için var gücümüzle bundan sonra gayret edecegimizi bilmenizi istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Takip ve koordinasyon görevini çok önemsiyoruz"

Önem verdikleri hususlardan bir tanesinin de takip ve koordinasyon görevi oldugunu söyleyen Vali Kirbiyik, Edirne’de kamu düzeni ve güvenligini bozacak her türlü olumsuz duruma karsi gerekli tedbirleri almaya devam edeceklerini belirtti.

Görev süreci boyunca en önemli sermayenin samimiyet ve çalismak oldugunu dile getiren Vali Kirbiyik, Edirne Valiligi görevi dönemi boyunca da halisane bir sekilde bu gayreti, samimiyeti hep birlikte istisareye önem verecek sekilde ortaya koymaya devam edeceklerinin altini çizdi.
Kaynak: İHA