Can Dostlari Için Bayat Ekmek Kutusu

Yenisehir Belediyesi, örnek bir uygulama ile ilçede 15 ayri noktaya sokak hayvanlari için bayat ekmek kutusu yerlestirdi. Toplanan ekmekler, barinaklardaki can dostlara ulastirilacak.

Can Dostlari Için Bayat Ekmek Kutusu
Yenisehir Belediyesi, hem tonlarca ekmegin çöpe atilmaktan kurtarmak hem de sokak hayvanlarinin karnini doyurmak hedefiyle örnek bir projeye imza atti. 55 bin nüfuslu ilçenin kent merkezinde 15 ayri noktaya bayat ekmek kutusu yerlestiren Yenisehir Belediyesi, bu çalismasiyla vatandasin takdirini kazandi. Belediye Baskani Davut Aydin, “Biliyorsunuz sadece 2021 yili rakamlarina göre Türkiye’de her gün 10 milyona yakin, yilda ise 3,6 milyar ekmek israf ediliyor. Ne yazik ki ülkemiz dünya genelinde en fazla gida israfinin yapildigi ülkeler arasinda yer aliyor. Yenisehir’de bu israfin önüne geçmek için bayat ekmek toplama karari aldik ve bu projeyi gelistirdik” dedi.

Belirli bölgelere yerlestirilen kutulara birakilacak olan bayat ekmeklerin düzenli olarak Yenisehir Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan toplanacagini ifade eden Baskan Davut Aydin, “Toplanan ekmekler sonrasinda barinaklardaki can dostlarimiza ulastirilacak. Vatandasimizin bu konuda duyarli olmasini bekliyoruz. Bayat ekmekleri diger evsel atiklardan ayirarak, kutulara birakmalarini rica ediyoruz” dedi.

Bu arada Baskan Davut Aydin, halen Tabakhane bölgesindeki hayvan barinagini yenileme karari aldiklarini, sokak hayvanlari için modern bir barinak insa edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA