Büyüksehir'den Çarsiya Estetik Dokunus

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, kentin önemli ticaret merkezleri arasinda yer alan çarsi içerisinde, estetik yapiyi modernize edip ferah ve kullanisli bir ortam olusturmak amaciyla çarsi cephe ve zemin düzenleme çalismalarini baslatti.

Büyüksehir'den Çarsiya Estetik Dokunus
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’nin köklü ve önemli ticaret merkezlerinden çarsinin modernize edilerek cazibesini artirmaya yönelik çalismalarin basladigini açikladi.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen çalismalar öncesinde, esnaflarla istisare toplantisi gerçeklestirdiklerini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “Çarsimiz geçmisten günümüze Kayseri’mizin ticaret merkezi olagelmistir. Zamanla yipranan yapilarin modernize edilmesi ve zeminin yenilenme ihtiyaci dogmustur. Bizler de Büyüksehir Belediyesi olarak hem çarsimizi estetik açidan güzellestirmeye hem de cazibesini arttirmaya yönelik gayret gösterecegiz. Esnaflarimizin taleplerini de dikkate alarak çalismalarimiza hizli bir sekilde basladik ve kisa süre içerisinde tamamlayacagiz insallah” diye konustu.

Çarsi cephe ve zemin düzenlemesi çalismalarinin ilk etabinda KASKI tarafindan baslatilan altyapi iyilestirmesi titizlikle yürütülürken, bu çerçevede ekonomik ömrünü tamamlamis kanalizasyon hatti ve yagmur suyu izgaralari da yenileniyor.

Çarsi içerisinde bulunan her bir binanin dikkatle incelenerek hazirligini yapan Büyüksehir Belediyesi, baslatilan çalisma ile çarsinin cazibesinin arttirilmasini ve altyapi ile yapilarin ömrünün uzatilmasini amaçliyor.
Kaynak: İHA