Bozüyük Belediyesi TSM Korosu Konseri

Bozüyük Belediyesi tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle düzenlenen Türk Sanat Müzigi Korosu konser programi yogun ilgi gördü.

Bozüyük Belediyesi TSM Korosu Konseri
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen konser programinda koro sefi Murat Küçük yönetimindeki koro Atatürk’ün sevdigi sarkilari seslendirdi. Düzenlenen programda hem 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlanirken hem de Atatürk’ün 96 yil önce 20 Mayis 1926’da Türkiye’nin ilk kereste fabrikasi olan Bozüyük Kereste Fabrikasi’nin resmi açilisina tesriflerinin yil dönümünde Ulu Önder Atatürk onun sevdigi sarkilarla sükran ve minnetle anildi. Programda ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Bozüyük Kereste Fabrikasi’nin açilisina geldigi video görüntüleri izlenirken konser salonunu tamamen dolduran sanatseverler gece boyunca Atatürk’ün sevdigi sarkilara eslik ederek muhtesem bir gece yasadilar. Iki bölüm halinde gerçeklestirilen konserde solo ve koro olmak üzere toplam 22 parça seslendirildi. Konser programinin finalinde ise sahneye gelen miniklerin izleyenlerle birlikte hep bir agizdan Izmir Marsi’ni seslendirdigi anlarda cosku doruga çikti.

Programda Ilçe Kaymakami Adem Öztürk ve Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu sahneye gelerek basarili performanslari nedeniyle koro üyelerini ve sazendeleri tebrik ederek tek tek çiçek takdiminde bulundular. Baskan Bakkalcioglu burada yaptigi konusmada programin hazirlanmasinda emegi geçen herkese ve tüm izleyenlere tesekkür ederek “bu kadar güzel, bu kadar nefis bir konser izleyecegimi düsünmemistim. O kadar güzel hazirlanmissiniz ki hepinizi tebrik ediyorum, yürekten kutluyorum. Biz belediye olarak sanata her zaman katki vermeyi sürdürecegiz. Insallah Koro sefimiz Murat Küçük’le daha genis bir alanda tüm halkimizin izleyebilecegi bir konser planlamasi yapacagiz. Hepinize tesekkür ediyorum” dedi.

Programin devaminda ayrica Türk Sanat Müzigi Korosu çalismalarina yillarca emek veren koro üyelerine de plaket takdiminde bulundu.

Konser programina Ilçe Kaymakami Adem Öztürk, Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, Kent Konseyi Baskani Nurettin Oydu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida Bozüyüklü katildi.

Kaynak: İHA