Bitlis'te Mandacilik Devlet Destegiyle Gelisiyor

Bitlis Manda Yetistiriciligi Birligi tarafindan Tarim ve Orman Bakanliginin destekleriyle onaylanan projeler, üreticinin yüzünü güldürüyor.

Bitlis'te Mandacilik Devlet Destegiyle Gelisiyor
Güroymak ilçesinde bulunan köylerde devlet destegiyle verilen hibe, üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bitlis Manda Yetistiriciligi Birlik Baskani Ismet Çalisir, onaylanan projeler çerçevesinde devlet destegiyle verilen yüzde 40 hibe ile Güroymak ilçesinde bulunan 11 bin manda sayisini 20 bine ulasmayi hedeflediklerini söyledi.

Tarim ve hayvancilik sektörünü, potansiyelini, uygulanmis ve uygulamasi devam eden projeler hakkinda bilgi veren Çalisir, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansina (DAKA) sunulan projenin onaylanmasi ile süt ürünleri üretim fabrikasinin açilmasi için girisimde bulunduklarini ve bu fabrika ile amacin Bitlis’te bulunan manda ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanina göndermek oldugunu belirtti.



“Bitlis’in has manda yogurdu ve markasi olsun”

Projelerin onaylandigini ve bunlar için girisimde bulunduklarini dile getiren Birlik Baskani Ismet Çalisir, “Bitlis Damizlik Manda Birligi olarak su an 11 bin damiz var. Bakanliga proje sunduk ve onaylandi. Hedefimiz 11 bin mandayi 20 bine çikarmaktir. Ayrica DAKA’ya proje sunduk ve projemiz onaylandi. Valiligimiz ve kaymakamligimizin destegiyle su an süt fabrikamizin kurulmasi için girisimde bulunduk. Amacimiz, mandanin tüm ürünlerini Türkiye’nin 81 iline göndermek. Bitlis’in has manda yogurdu ve has bir markasi olsun. Elimizden ne geliyorsa birlik olarak çiftçilerimizin yanindayiz” diye konustu.



“Mandacilik gelisecek çiftçi ve köylü kazanacak”

Devlet tarafindan verilen destekle çiftçiyi modern hayvancilik yapmaya tesvik ettiklerini söyleyen Çalisir, “Devletimizin çiftçimize sundugu destekle modern hayvancilik yapmayi amaçliyoruz. Tüm ürünleri 81 ile pazarlama imkâni bulmaktir. Modern bir satis sekli göstermek için birlik olarak ek bir hizmet gösteriyoruz. Mandalarin nesli çogalsin diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mandacilik gelisecek, çiftçi ve köylü kazanacak. Bizler de onlara hayirli olsun diyerek elimizden gelen tüm imkânlarimizi çiftçilerimiz için kullanip yanlarindayiz” dedi.

Kaynak: İHA