Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kar Yagisi Görüldü

Hava sicakliginin 10 derece düstügü Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar yagisi görüldü.

Bayburt'un Yüksek Kesimlerinde Kar Yagisi Görüldü
Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar yagisi etkili oluyor. Yaz mevsiminin gelmesine az bir süre kala, Bayburt’un Aydintepe ilçesi ile Trabzon’un Çaykara ilçesi arasindaki yaylalar kar yagisiyla beyaza büründü. Soganli Dagi eteklerinde bulunan Dumlu köyünde yaklasik 10 santimetreyi bulan kar kalinligi, köyde yasayan vatandaslari sasirtti.

Karli bir köy sabahina uyanan Salih Yangöz isimli vatandas, soguk havaya aldiris etmeden hayvanlarini otlatirken görüldü.

Hayvancilik isiyle ugrasan Yangöz, “Yazi beklerken kis geri geldi. Kar yagiyor” dedi.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemizin dogusu ile güneybati kesimlerinin parçali ve çok bulutlu, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu’nun dogusu, Mugla, Ordu ve Erzincan çevreleri, Aydin, Denizli ve Burdur’un güneyi, Antalya’nin bati ilçeleri ile Samsun ve Tokat’in dogusunun yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin Marmara’nin güneyi, Kiyi Ege, Dogu Akdeniz’in iç kesimleri Dogu Anadolu’nun batisinda kuzeyli, Dogu Anadolu’nun dogusunda güneybati yönlerden kuvvetli(40-60 km/ saat) olarak esmesi beklenmekte.
Kaynak: İHA