Araciyi Ortadan Kaldirdilar Ayda 5 Ton Et Satiyorlar

Bursa’da kooperatif kuran köylüler; açtiklari et satis marketle kendi ürünlerini satarak hem iyi para kazaniyor araciyi ortadan kaldirdiklari için tüketici de kaliteli eti uygun fiyata temin ediyor.

Araciyi Ortadan Kaldirdilar Ayda 5 Ton Et Satiyorlar
Mustafakemalpasa ilçesi Tepecik köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifi 100 bin nüfuslu ilçelerinde et ve süt ürünleri marketi açti. Köylüler yetistirdikleri hayvanlari keserek burada satiyor.

Köylüler bu sayede araciyi ortadan kaldirip hem hayvanlarini iyi paraya satarken; tüketiciye de kaliteli eti uygun fiyata sunuyor. Tepecik köylülerinin açtigi et ve süt ürünleri marketi yogun talep görüyor. Markette ayda 5 ton dana eti ve 20 kuzu satisi oluyor.

Her geçen gün talep artmasi sebebiyle köylüler kendi hayvanlarinin yaninda çevre köylerden aldiklari hayvanlari keserek marketlerinde satisini yapiyor. Markette dana kiyma 130 lira, kusbasi ise 140 liradan satiliyor. Kuzu kusbasi 150 liradan; pirzola ise 170 liradan satisa sunuluyor.

Tepecik Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Nazmi Seymen, "Köyümüzden ve çevre köylerden aldigimiz hayvanlari kesimini yaparak ilçe merkezinde açtigimiz markette satisa sunuyoruz. Kaliteli eti uygun fiyattan vatandaslara sunuyoruz. Ayda 5 ton dana eti satisi yapmaktayiz. Bunun yaninda 20 adet kuzu satisi da yapiyoruz. 100 bin nüfuslu ilçede bu satis orani oldukça yüksek bir rakam. Ilçemizde yüzce köy var et ve süt ürünleri marketi açan tek köy biziz, etlerimiz büyük ragbet görüyor. Her geçen gün satislarimiz artiyor. Köyümüzdeki hayvanlar yetmedigi için çevre köylerden de hayvan alip kesimini yaparak vatandaslarin hizmetine sunuyoruz. Üreten köylü de memnun satin alan vatandas da memnun" dedi.

Kaynak: İHA