Anaokulu Ögrencisi Dehseti Yasadi

Nigde’de okul çikisi parka giden 6 yasindaki Yigit Uyguç, basibas köpegin saldirisina ugradi. Köpegin isiriklarina maruz kalan çocuga 11 dikis atildi.

Anaokulu Ögrencisi Dehseti Yasadi
Merkez Dere Mahallesi’nde geçtigimiz Çarsamba günü okuldan çiktiktan sonra annesiyle parka giden 6 yasindaki Yigit Uyguç, basibos köpegin saldirisina ugradi. Köpegin; yüzünden, elinden ve gögsünden isirdigi çocuk, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Vücuduna 11 dikis atilan çocuk, tedavisinin ardindan taburcu edildi.

"Döndügümde köpek çocugumun üzerindeydi"

Yasadigi dehseti anlatan Anne Özgen Uyguç; “Necip Fazil Kisakürek Ilkokulu’ndan aldiktan sonra oglum parkta oynamak istedi. Bu sirada ben de baska bir veliyle konusarak gidiyordum, 4-5 saniye içerisinde oldu. Oglum birden ’anne’ diye bagirdi. Ben döndügümde köpek çocugumun üzerindeydi. Kosup yetisene kadar yüzünü parçalamis, gögsünü ve elini isirmis. Çevredekiler de yardim etti, kaldirdik çocugu banka oturduk. Köpek yine oradaydi, bir de saldiriyordu. Baska bir veli ambulansa haber verdi. Ambulans geldi, hastaneye gittik. Çocugun yüzüne 10-11 dikis atildi. Gögsünü isirmis, biraz daha degerin olsaydi kalbine gelebilirdi. Allah korusun bunun vebalini kim verecek? Yüzünden bir parça kopartti, çok kötüydü. Psikolojim bozuldu, sabaha kadar uyuyamadim" dedi.

Basibos köpeklerin sürekli tehdit olusturdugu söyleyen Baba Yavuz Uyguç ise: “Basibos köpekler sürekli tehdit olusturuyor. Diger insanlara da saldiriyor. Insanlarin böyle sürekli cani yaniyor. Yasal mercilere de basvurdum. Ne gerekiyorsa pesindeyim. Benim çocugumda olmaya bilir, baska bir çocukta olabilir. Kimsenin cani yanmasin bu tip olaylarla” ifadelerini kullandi.

Köpegin saldirisina ugrayan Yigit Uyguç ise, saldiri sirasinda çok korktugunu anlatti.
Kaynak: İHA