Ailelerin Kararli Direnisi 991'Inci Gününde

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla kaçirilarak daga götürülen ailelerin HDP Diyarbakir Il Binasi önündeki evlat nöbeti 991. gününde devam ediyor.

Ailelerin Kararli Direnisi 991'Inci Gününde
Çocuklarinin bölücü terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelen ailelerin HDP Il Binasi önünde baslattigi oturma eylemi 991’inci gününde de devam ediyor. 2014’te Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hemsirelik Bölümü 3. sinif ögrencisiyken 20 yasinda kaçirilan oglu Ibrahim Halil Küçük için Gaziantep’ten Diyarbakir HDP Il Binasi önüne gelen anne Semra ve baba Talip Küçük, çocuklarini almadan eyleme son vermeyeceklerini söyledi.

Anne Küçük, “Gaziantep’ten geldim, oglum için buradayim. Oglumu kandirip daga kaçirdilar. Oglum Burdur’da üniversite okuyordu, 2014 yilindan bu yana haber alamadik. Oglum Ibrahim Halil, çik gel, dogum gününe az kaldi geldigin gün dogum günü hediyen olsun. Ne olursun bir ses ver, herkesten yardim istiyoruz. HDP’den istiyorum çocuklarimi gittikleri yer belli zaten, bu sebepten dolayi hepimiz buradayiz. Davamizdan vazgeçmeyecegiz, çocuklarimizin hepsi gelinceye kadar” dedi.

Kaynak: İHA